IT

Skaper nordisk friprog-kjempe

SULTEN: I Matrix-forkloren handler det om å spise den røde pillen. Norske Linpro ble i stedet spist av Redpill.
SULTEN: I Matrix-forkloren handler det om å spise den røde pillen. Norske Linpro ble i stedet spist av Redpill.
Leif Hamnes
21. mai 2008 - 11:30

Nordens to største friprog-virksomheter, Redpill og Linpro, blir ett fra og med august i år.

I praksis er det snakk om en overtakelse, all den tid fusjonen skjer ved at svenske Redpill kjøper opp alle aksjene i norske Linpro.

Utfyller hverandre

Det nye konsernet vil bli blant Europas største virksomheter innen fri programvare, og i en felles erklæring sent i går kveld kaller selskapene fusjonen "en seier for sluttkunden".

– Synergiene mellom selskapene er enorme. Vi komplementerer hverandre både når det gjelder produkttilbud, tjenester og kompetanse, samtidig som vi har få overlappende kunder, uttaler Anders Liling i Redpill.

Vil vokse videre

Redpill har så langt markert seg innen support, mens Linux-spesialistene i Linpro er sterke på avanserte driftstjenester. Redpill-Linpro skal etter sammenslåingen kunne levere et fullstendig tjenestetilbud rundt alle etablerte Open Source-produkter.

Begge selskapene vokser i Danmark, og i Finland planlegges det nå en etablering. Totalt skal det nye konsernet ha 170 ansatte etter fusjonen.

– Gjennom sammenslåingen har vi skapt en stor nordisk tjenesteleverandør, sier administrerende direktør Trond Heier i Linpro.

Finansstyrke

Redpills deleier Sjätte AP-fonden sørger for den finansielle ryggdekningen bak oppkjøpet, som føyer seg inn i en rekke av flere svensk-norske overtakelser i den senere tida.

Les også:

Så sent som mandag inngikk svenske Jeeves Information Systems AB avtale om kjøp av norske LogIT Gruppen, et kjøp som trolig formaliseres i månedsskiftet mai/juni i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.