NATURVITENSKAP

Skaper-million til Ellen

GENIALT: - Brikken kan sitte i en vanlig røykvarsler. Hvis det begynner å brenne, tar det bare sekunder før brannvesenet får direkte informasjon, sier Ellen Kathrine Lie.
GENIALT: - Brikken kan sitte i en vanlig røykvarsler. Hvis det begynner å brenne, tar det bare sekunder før brannvesenet får direkte informasjon, sier Ellen Kathrine Lie. Bilde: Truls Tunmo
Tore Stensvold
25. apr. 2006 - 22:21


Andreplassen gikk til Snorre Logan som har utviklet en spesialsalve.

Han fikk 700.000 kroner av Innovasjon Norge, mens Audun Jonassen med sine snowboardklær mot hasj fikk med seg 300.000 kroner.

Zigbee

Ellen Kathrine har sammen med faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier utviklet en teknisk løsning for toveiskommunikasjon basert på Zigbee-teknologi.

Løsningen kan brukes til avlesing og samling av måledata for vann og strøm samt melding av brann eller innbrudd fra en hussentral.

Finale

Programmet og konkurransen Skaperen er arrangert av Innovasjon Norge og TV2. I løpet av en serie programmer er gode ideer og konsepter presentert for folkejuryen og en fagjury. I løpet av serien er ideer vurdert og forkastet inntil det tirsdag kveld sto igjen tre finalister.To av dem, Ellen Kathrine og Snorre Logan, fikk like mange stemmer av seerne, og da var det juryen som avgjorde.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.