BYGG

Skanska tjener penger som før

Det er færre Skanska-kjeledresser i sving på byggeplassene nå enn i fjor. Derfor tjener selskapet nesten like godt som i pre-krisetider.
Det er færre Skanska-kjeledresser i sving på byggeplassene nå enn i fjor. Derfor tjener selskapet nesten like godt som i pre-krisetider. Bilde: Skanska
23. juli 2009 - 10:19

Det viser halvårsresultatene fra Skanska Norge, som ble lagt fram i dag.

En milliard mindre

Entreprenørvirksomheten bygde for 4,747 milliarder kroner i løpet av årets første seks måneder.

Det er en milliard mindre enn på samme tid i fjor. Da var omsetningen 5,771 milliarder kroner. Altså en nedgang på nesten 18 prosent.

Likevel har Skanska Norge resultater som kan måle seg med dem de leverte før finanskrisa satte inn.

Driftsresultatet endte på 173 millioner kroner mot 185 millioner på samme tid i fjor. Resultat før skatt var på 199 millioner kroner.

Færre ansatte

– Vi har hatt en god utvikling i en rekke enkeltprosjekter som bidrar til et godt driftsresultat sett i lys av nedgangen i volum. Organisasjonen er nå tilpasset et redusert aktivitetsnivå og vi har gjort en rekke grep som vil bidra til å sikre vår konkurransekraft framover, sier Petter Eiken, konserndirektør i Skanska AB og fungerende administrerende direktør i Skanska Norge AS i en pressemelding.

– Vi har hatt en god utvikling i en rekke enkeltprosjekter som bidrar til et godt driftsresultat sett i lys av nedgangen i volum. Organisasjonen er nå tilpasset et redusert aktivitetsnivå og vi har gjort en rekke grep som vil bidra til å sikre vår konkurransekraft framover, sier Petter Eiken, konserndirektør i Skanska AB og fungerende administrerende direktør i Skanska Norge AS i en pressemelding. Petter Eiken er fungerende adm. dir i Skanska Norge Skanska

Han tok over etter Geir M. Aarstad som i juni sa opp etter 20 år i selskapet: Slutter i Skanska

Den nytilpassede organisasjonen som nevnes, handler i hovedsak om at hundrevis av ansatte har måttet finne seg annet å gjøre.

Les sakene: Verre for Skanska

Skanska Bolig halvert

Skanska kvitter seg med 3.400

– Positive signaler

Skanska ser ikke helt mørkt på resten av 2009:

– Vi skal ta med oss at det er positive signaler i markedet. Boligsalget er kommet i gang igjen, noe som vil føre til at nye boligprosjekter igjen vil komme i produksjon. Det er også en rekke offentlige byggprosjekter å konkurrere om.

Selv om priskonkurransen er tøff er anleggsmarkedet generelt godt, forteller Petter Eiken.

Skanskas virksomhet i Norge består i hovedsak av entreprenøren Skanska Norge og boligutvikleren Skanska Bolig AS.

Skanska Bolig omsatte for 289 millioner kroner med et negativt resultat på 13 millioner kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.