BYGG

Skanska ska' kutte kostnader

Joachim Seehusen
21. sep. 2006 - 13:06

Skanska Industri samler all teknisk kompetanse i en felles enhet.

Hovedoppgaven vil være å utvikle industrialiseringen av selskapets produksjon, samt styrke fokuset på de tekniske fag. Det er Trond Krogstadmo, frem til nå regiondirektør i Midt Norge, som skal lede forretningsområdet.

Trond Krogstadmo har vært i Skanska i 21 år og har bred prosjekterfaring, også innenfor tekniske fag.

Må øke produktivitet

"Etableringen av Skanska Industri er et svar på noen av de store utfordringene vi står overfor i vår produksjon. Vi må bli mer produktive, og vi må i større grad kunne møte krav fra kundene våre om å levere flere standardiserte løsninger. Gjennom en industriell enhet vil vi kunne utvikle nye produksjonsmetoder, og få en kompetanseplattform å vokse ut i fra i markedet for prefabrikkerte elementer", skriver Trond Krogstadmo i en artikkel på selskapets nettsider.

Kostnadskutt

Skanska har som mål å kutte kostnadene med 20 prosent i forhold til begynnelsen på 2006. Det betyr å tilbakeføre kostnadene til 2003-nivå. Prosjektet er kalt Smart20.

Endringene som nå skjer er en del av Smart20-prosjektet. I Oslo er alle enhetene som til nå har hatt ansvar for hvert sitt fagområde samlet som en region, ledet av Magnus Skallerud.

Erfaren og ung

Magnus Skallerud er med sine 32 år den yngste regiondirektøren i Skanska Norge. Han er likevel en erfaren medarbeider i selskapet, og har gjennom de seks årene han har vært ansatt i selskapet fått stadig økende ansvar.

Den siste perioden har han vært avdelingsleder innen fagområdet Byggfornyelse. Skallerud var også med på prosjektet Akershus Festning, som var plukket ut som pilotprosjekt i arbeidet for en mer seriøs byggenæring.

– Jeg har med meg erfarne medarbeidere som kan det lokale markedet og kjenner kundene. Oslo står for en viktig del av omsetningen til Skanska Norge, så det er med ydmykhet jeg tar fatt på oppgaven, sier Skallerud.

Enderinger i regionene

Region Sør forsvinner i Skanska-systemet og splittes i Region Agder og Region Rogaland. Den nye regionen blir ledet av Jon Westby. I Region Midt og Nord blir det lederskifter.

Tidligere regiondirektør Trond Krogstadmo i Region Midt leder det nye Skanska Industri. Han etterfølges av Odd Arve Fuglem. I Region Nord overtok Roger Pettersen ledelsen allerede i sommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.