BRUER

Skanska sikret seg spektakulært bruoppdrag i Ytre Sula til 800 mill kroner

Vestland fylkeskommune signerte i dag kontrakt med Skanska AS om byggingen av Ytre Steinsund bru i Solund.

Slik skal Ytre Steinsund bru se ut når ho står ferdig.
Slik skal Ytre Steinsund bru se ut når ho står ferdig. Illustrasjon: Skanska AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. juni 2023 - 13:35

Kontrakten har en verdi på i underkant av 800 millioner kroner. Dette er den største samferdslekontrakten som er signert siden Vestland fylkeskommune ble opprettet i 2020.

Vestland fylkeskommune og Skanska AS signerte kontrakten for bygging av Ytre Stensund bro 29. juni. Grzegorz Gucwa, prosjektsjef i Skanska og Dina Lefdal, avdelingsdirektør infrastruktur og vei i Vestland fylkeskommune signerte kontrakten. <i>Foto:  Heidi Ravnestad/Vestland fylkeskommune</i>
Vestland fylkeskommune og Skanska AS signerte kontrakten for bygging av Ytre Stensund bro 29. juni. Grzegorz Gucwa, prosjektsjef i Skanska og Dina Lefdal, avdelingsdirektør infrastruktur og vei i Vestland fylkeskommune signerte kontrakten. Foto:  Heidi Ravnestad/Vestland fylkeskommune

Brua er en fritt-frambygg-bru, og skal bygges i spennarmert lavkarbonbetong. Den har to senkekasser, som er undersjøiske fundament, har fire spenn hvor det største spennet blir 260 meter.

– Landskapet her ytterst i Sognefjorden er helt fantastisk, og selve byggeprosessen blir veldig spennende. Broen blir et flott byggverk, som vil lette hverdagen for innbyggerne på Ytre Sula, sier Helge Jostein Follevåg, prosjektleder i Vestland fylkeskommune.

Spektakulær bru i vakker natur

 
 

Anbudsprosessen ble gjennomført som konkurranse med forhandlinger, og etter en prekvalifisering var det tre entreprenørfirmaer som ble invitert til å gi tilbud. To entreprenører ble med til siste runde, og Skanska fikk oppdraget.

– Vi har en ambisjon om å ha en betydelig posisjon innen brubygging i Norge, og dette prosjektet passer veldig godt til vår kompetanse og gjennomføringskapasitet. Det blir en spektakulær bru i vakker natur, og vi gleder oss til å være med å realisere dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet ute på Ytre Sula, sier Gregor Gucwa, som er prosjektsjef med ansvar for broer i Skanska Norge.

Godt i gang med veibyggingen

Lesja Bulldozerlag er godt i gang med byggingen av tilførselsveiene på Daløy og Ytre Sula er godt i gang <i>Foto:  Vestland fylkeskommune</i>
Lesja Bulldozerlag er godt i gang med byggingen av tilførselsveiene på Daløy og Ytre Sula er godt i gang Foto:  Vestland fylkeskommune

Arbeidene med tilførselsveier er allerede godt i gang både på Daløy og Ytre Sula. Veidelen av prosjektet ble lyst ut i en egen entreprise, som startet opp i september 2022 . De nye veiene er i ferd med å ta form, og arbeidet blir utført av Lesja Bulldozerlag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.