Skanska selger asfaltvirksomheten i Agder til Velde

Skanska trekker seg ut fra Sørlandet, fordi de kun vil følge opp sine store infrastrukturprosjekter med asfaltvirksomheten sin.

Asfaltverket i Mandal ble etablert rundt 1990 av Marna Asfalt, og ble kjøpt av Skanska i 2005.
Asfaltverket i Mandal ble etablert rundt 1990 av Marna Asfalt, og ble kjøpt av Skanska i 2005. Foto: Skanska
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. feb. 2019 - 10:43

 – Skanska har jo ingen store infrastrukturprosjekter på Sørlandet, og siden vår strategi på asfaltsiden er å følge opp våre egne veg- og baneprosjekter med asfaltvirksomheten vår, har vi valgt å selge virksomheten vår der nede til Velde.

Slik forklarer markedssjef Stig Lindland i Skanska Industrial Solutions bakgrunnen for at de med virkning fra 1. februar solgte virksomheten ved asfaltfabrikken i Mandal med tilhørende ansatte til Velde AS.

Blide fjes fra henholdsvis Skanska og Velde, etter overtagelsen av virksomheten som skjedde 1. februar. <i>Foto:  Skanska</i>
Blide fjes fra henholdsvis Skanska og Velde, etter overtagelsen av virksomheten som skjedde 1. februar. Foto:  Skanska

– Dette salget er et ledd i Skanska Industrial Solutions strategi i Norge. Vi er svært fornøyde med at det er Velde som overtar vår virksomhet i Agder, og vi mener at de har gode forutsetninger til å videreutvikle og drifte virksomheten, samt ikke minst ivareta våre tidligere ansatte som nå blir en del av Velde på en bra måte, sier regiondirektør Nordic i Skanska Industrial Solutions, Gustaf Werner, i en pressemelding fra selskapet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Velde ekspanderer

– Velde er veldig fornøyd med å få anledning til å overta Skanska sin virksomhet i Agder og videreutvikle den sammen med de ansatte. Det er en spennende region og asfaltfabrikken lokalisert i Mandal passer godt inn i strategien til Velde om å utvide markedsområdet sitt mot Agderfylkene.

– Vi gleder oss til å videreføre virksomhetens gode renomme og jobbe for miljøvennlige løsninger sammen med våre kunder. Vi ser også frem mot å utvikle vårt samarbeid med Skanska i en landsdel med store veibyggingsprosjekter i årene som kommer, sier konsernleder for Velde Industri, Egil Velde.

Med utgangspunkt i Sandnes i Rogaland driver Velde-konsernet virksomhet innen pukkverk, gjenvinning, deponi, ferdigbetong, transport, asfaltproduksjon og asfaltering. Velde har nærmere 300 ansatte og omsatte for rundt 600 millioner kroner i 2018.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.