Skanska om t-bane-trøbbelet:
– Vet ikke hvorfor betongen ikke herder

BETONG-TRØBBEL: Skanska utfører betongarbeid på en parsell mellom Stortinget (bildet) og Majorstuen stasjon. Men betongen herder ikke i henhold til planen.
BETONG-TRØBBEL: Skanska utfører betongarbeid på en parsell mellom Stortinget (bildet) og Majorstuen stasjon. Men betongen herder ikke i henhold til planen. (Bilde: Scanpix)
  • Bygg

Natt til i dag ble det utført betongarbeid på en parsell inne i tunnelen i retning øst. Ifølge t-banedirektør Øystein Svendsen skulle betongen herdes i løpet av seks timer, men den er ennå ikke herdet.

– Vi vet ikke om det er blitt brukt feil betong eller hva som kan være årsaken til problemene. Det er det vi prøver å finne ut av nå, sier Svendsen til Teknisk Ukeblad.

Stabil skinnegang

Han sier at grunnen til at det foretas støpearbeid i t-banetunnelen, er at skinnegangen skal ligge helt stabilt.

– Derfor helstøper vi under sporet, forklarer Svendsen.

Munnkurv

Han sier at samtlige i Skanska som er med på utførelsen av betongarbeidet ikke er tilgjengelige for kommenterer i øyeblikket. Men til Teknisk Ukeblad sier en sentral person i Skanska at man i alle fall vet at det er brukt riktig type betong.

– Ja, betongen som er brukt er i henhold til spesifikasjonene. Derfor vet vi foreløpig ikke hvorfor betongen ikke er herdet, sier den Skanska-ansatte, som vil være anonym.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå