ARKIVNYHETER

Skanska lavest på Jerusalem bru

Skanska har gitt det laveste anbudet på denne dristige brua som skal krysse Akerselva i Oslo.
Skanska har gitt det laveste anbudet på denne dristige brua som skal krysse Akerselva i Oslo. Bilde: Ill.: Aas-Jakobsen
5. aug. 2010 - 12:09

Det er enda jevnere mellom nr. tre og nr. fire. Det danske firmaet MT Højgaard har gitt et anbud på 17,581 mill., mens PEAB vil ha 17,736 mill. Seks entreprenører deltok i konkurransen. De to som ligger høyest er Askim Entreprenør (23,477 mill.) og Veidekke (28,676 mill.). De to laveste anbudene ligger litt i overkant av byggherreoverslaget

Samferdelsesetaten i Oslo kommune er byggherre. Det er en dristig konstruksjon kommunen har bedt om pris på. Jerusalem bru er er en 120 meter lang skråstagbru forbeholdt fotgjengere og syklister. Gangbanen blir formet som en speilvendt S i horisontalplanet. Hvert tårn består av en enkelt betongsøyle som blir stående i innersving i de to kurvene i S´en.

Prosjekteringen er utført av Aas-Jakobsen og ViaNova. Brua krysser Akerselva mellom Treschows bru og Bentsebrua. Bakgrunnen for navnet er at det en gang lå et småbruk som het Jerusalem omtrent der den skal bygges. Brua blir en del av en grønn rute som binder sammen turveiene fra Bestumkilen til Sinsenkrysset. Ruten går gjennom parker og grøntområder og er åtte kilometer lang.

Vedståelsesfristen går ut 30. september, men kontrakten blir trolig signert lenge før den tid. I så fall vil brua være klar til bruk i juni neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.