Skanska langt under konkurrentene i Sokndal

Skanska har en ledelse på over 19 prosent i kampen om kontrakten på utskifting av en bru i Sokndal komune. Skanskas anbud er på 12,991 millioner kroner.

Denne brua ser ikke så gammel ut, men den ble bygd i 1942. Det kraftige rekkverket på venstre side er bygd senere. Skanska får sannsynligvis jobben med å rive brua og bygge en ny.
Denne brua ser ikke så gammel ut, men den ble bygd i 1942. Det kraftige rekkverket på venstre side er bygd senere. Skanska får sannsynligvis jobben med å rive brua og bygge en ny. Bilde: Google
Anders Haakonsen
7. apr. 2016 - 16:04

Risa ligger nærmest med 15,490 mill., fulgt av SV Betong fra Sandnes (15,768 mill.) og Kruse Smith (17,645 mill.).

Det laveste anbudet er i underkant av byggherreoverslaget.

Oppdraget består i å skifte ut Prestbrua som fører fylkesveg 44 over elva Sokno. Behovet for en ny bru er stort. Dagens bru er gammel, den sto ferdig i 1942, og har dessuten et håpløst tilbud til myke trafikanter. De er avspist med et "fortau" med en bredde på ca. en meter.

Gammelbrua er 32 meter lang, nybrua blir tre meter lengre. Begge bruene består av to like lange spenn. Pilaren til nybrua blir fundamentert på stålkjernepæler.

Brua får eget gang/sykkelfelt med tre meters bredde. Det blir skilt fra kjørebanen med rekkverk. Total brubredde blir 10,75 meter.

Nybrua skal stå i traséen til den gamle. I byggetiden skal fylkesveg 44 gå på en 40,7 meter lang imterimsbru. Den blir levert av Vegvesenet, men entreprenøren skal montere og demontere den.

Riving av gammelbrua inngår i entreprisen. Den som får kontrakten, skal også utføre plastring i elva og anlegge 130 meter tilstøtende gang/sykkelveg.

Innen 15. juni neste år må jobben være fullført. Entreprenøren får en delfrist å forholde seg til: Av hensyn til laksen må alt arbeid i elva være fullført i oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.