NYHETER_BYGG

Skanska kjøper Kværner-selskap

2. nov. 2000 - 13:05

Skanska overtar også Kværners 50-prosents andel i Hong Kong-selskapet ammon Construction. Tidligere i år avtalte Skanska kjøp av den norske ntreprenøren Selmer.

Ifølge Kværner består oppgjøret for salget av 1,4 milliarder kroner i kontanter som Kærner trekker ut av den virksomheten som blir solgt, og i tillegg 3,2 milliarder kroner i kontanter fra Skanska, til sammen 4,6 milliarder kroner.

Salgssummen er redusert med om lag 100 millioner kroner sammenliknet med den opprinnelig annonserte prisen på grunn av justeringer etter juridisk og finansiell gjennomgang av selskapet, opplyser Kværner. Skanska og Kværner vil dele ansvaret for gjennomføringen av enkelte prosjekter, og endelig regnskapsmessig gevinst for Kværner vil bli fastlagt ved utgangen av fjerde kvartal.

Kværners salg omfatter ikke anleggsvirksomheten i forretningsområdet E&C. Sluttføringen av salget av entreprenørvirksomheten representerer en ytterligere fokusering på Kværenrs kjernevirksomheter samtidig som det frigjør finansielle ressurser som vil bli brukt til å styrke Kværners virksomhet innen olje og gass og industriell prosess- og metallteknologi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.