NYHETER

Skanska kan få kjempekontrakt

Skanska ligger best an til å få den største kontrakten på prosjektet Sinsen-Ulven på Ring 3 i Oslo. NCC har gitt det laveste av tre anbud, men på dette prosjektet vil andre faktorer de økonomiske tillegges større vekt enn vanlig.

21. feb. 2006 - 08:39

Disse faktorene er HMS og organisering og gjennomføring av prosjektet. I dette tilfellet står M´en i HMS for både indre og ytre miljø.

NCCs anbud er på 1,083 milliarder kroner. Konkurrentene er Skanska (1,104 mrd.) og Veidekke (1,178 mrd.). Anbudene ble åpnet 14. februar, men da var allerede anbyderne vurdert etter de spesielle kriteriene. I den prosessen var det om å gjøre å få lavest karakter. Veidekke var best med 1,124, fulgt av Skanska med 1,1475 og NCC med 1,26. Etter at anbudsummene er veid med disse tallene, ligger Skanska foran Veidekke (1,267 mot 1,324).

Saken er likevel ikke avgjort. Anbudene skal kontrollregnes på vanlig måte og eventuelle forbehold skal vurderes. Den som til slutt får kjempekontrakten, skal anlegge en 1 200 km lang to-løps tunnel mellom Sinsenkrysset og Økernkrysset på Ring 3. Hvert av løpene får tre felt. 900 meter av hvert løp skal gå i fjell, resten går i kulvert. Entreprisen omfatter også mye arbeid i og rundt Økernkrysset, blant annet skal det støpes tre betongtunneler med en samlet lengde på nesten en kilometer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.