ARKIVNYHETER

Skanska kan få kjempejobb i Bjørvika

Her skal paradegata oppkalt etter Dronning Eufemia gå om et par år. Rampene på begge sider av det som en gang var E 18, skal rives.
Her skal paradegata oppkalt etter Dronning Eufemia gå om et par år. Rampene på begge sider av det som en gang var E 18, skal rives. Bilde: Anders Haakonsen
18. juli 2011 - 14:09

Skanska har fått et fradrag fra anbudssummen på 29,3 mill. NCC som har gitt et anbud på 586,232 mill., har fått et tillegg på 11,4 mill. Dermed har Skanska et forsprang på over 40 mill. før kontrollregningen begynner.

De andre anbyderne er antagelig sjanseløse. AF Gruppen har gitt et anbud på 674,2 mill. og får et fradrag på 14,8 mill. Veidekkes anbud er på 713,8 mill., dessuten er det et tillegg på 10,2 mill.

Tildelingskriteriene gjelder gjennomføring, organisering og HMS. Entreprenørene kunne fått maksimum 60 millioner kroner i fradrag eller tillegg.

Vegvesenet tar sikte på å underskrive kontrakten i begynnelsen av september. Vedståelsesfristen går ut 21. samme måned.

Den som får oppdraget skal etablere Dronning Eufemias gate, Kong Håkon 5s gate og deler av Langkaigata. Entreprisen omfatter også riving av Bispelokket med ramper og en del av Nylandsveien bru, pluss gjenoppbygging av denne delen på et lavere nivå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.