NYHETER_BYGG

Skanska får Breidals-overføringen

Formålet er å knytte de to reguleringsmagasinene sammen slik at Framruste Kraftverk får utvidet produksjonstid og økt produksjon, står det i en pressemelding fra NVE.

Glommens og Laagens brukseierforening søkte 17. mars i år Olje- og energidepartementet om tillatelse til bygging av overføringstunnelen.

Selve kontraktssummen er på vel 247 millioner kroner eks mva. Eierne av Framruste Kraftverk er Opplandskraft DA og Tafjord Kraftproduksjon AS. Byggeprosjektet omfatter ca. 15 km 26 m² tunnel med påbygg i Raudalen og i Breidalen, samt pumpestasjon i Raudalen.

Byggestart er forventet i løpet av 2005 og krever at omsøkt konsesjon blir gitt, samt eierstyrenes godkjennelse av investeringen med tilhørende konsesjonsvilkår. Byggetiden går frem til 15.2.2008.

- Dette er en avtale vi er svært glade for å få. Den gir oss en langsiktig ordrereserve og det er en spennende teknisk utfordring å drive en så lang tunnel. Vi må bare krysse fingrene for Stortingets konsesjonsbehandling til våren, uttaler direktør for virksomhetsområder Ola By i Skanska Norge i pressemeldingen.

Bakgrunnen for at byggherrene har innhentet tilbud allerede nå, er dels for å kunne fullføre elektromekanisk prosjektering, og dels for å få kostnadsbildet for utbyggingen klarlagt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.