BYGG

Skanska bygger linje for lyntog

LYNTOG: Skanska USA skal være med på å bygge en hurtigtoglinje på 16 kilometer nord i California. (Illustrasjonsfoto)
LYNTOG: Skanska USA skal være med på å bygge en hurtigtoglinje på 16 kilometer nord i California. (Illustrasjonsfoto) Bilde: RecouraChristophe
Truls Tunmo
3. jan. 2012 - 11:23

Det er Skanska USA som har fått i oppdrag å bygge en linje for høyhastighetstog nord i California av Bay Area Rapid Transport.

– Det dreier seg om en såkalt design/built-kontrakt for Skanskas del. Det handler om et joint venture-samarbeid mellom Skanska, Shinnick Construction og Herzog Contracting Corporation, sier kommunikasjonsrådgiver i Skanska Norge, Arnt Olav Hønsvik til Teknisk Ukeblad.



Har 45 prosent

Skanska, som har 45 prosent av joint venture-avtalen, skal være med på utbyggingen av en 16 kilometer lang forlengelse av eksisterende toglinje med to nye stasjoner og seks planoverganger.

– Byggingen starter i februar og arbeidet skal være ferdig våren 2016. Kontrakten til Skanska er på om lag 1,9 milliarder norske kroner, sier Hønsvik.



Utelukker ikke norske ingeniører

Han sier det er usikkert om norske Skanska-ingeniører blir med på byggingen i California, men at det ikke kan utelukkes.

– Vi spiller på utenlandsk kompetanse, og ser ikke bort i fra at også norske Skanska-ingeniører kan bli involvert. Men det er for tidlig å si noe konkret om dette, sier Hønsvik.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.