BYGG

Skanska Bolig halvert

Skanska regner med at 2009 blir et tøft år, samtidig som at de tror på en gradvis bedring av boligmarkedet gjennom året.
Skanska regner med at 2009 blir et tøft år, samtidig som at de tror på en gradvis bedring av boligmarkedet gjennom året. Bilde: Scanpix
6. feb. 2009 - 10:21

Mens entreprenørvirksomheten i Skanska Norge tross alt leverer tilfredsstillende resultater, har markedet forsvunnet under føttene for Skanska Bolig.

Full stopp

Omsetningen for boligutvikleren Skanska Bolig endte på 800 millioner kroner i 2008. Det er knapt halvparten av året før da selskapet solgte boliger for 1,5 milliarder kroner.

Resultatet er minus 32 millioner kroner.

– Markedet for salg av nye boliger har vært vanskelig gjennom hele 2008 og finanskrisen medførte at salget av nye boliger i praksis stoppet opp i siste kvartal av året, skriver Skanska i en pressemelding .

Direktør Geir M. Aarstad i Skanska Norge AS
Som følge av prisfallet i boligmarkedet har Skanska gjort kraftige nedskrivninger av tomter og usolgte boliger.

Nye ingeniører

Omsetningen i Skanska Norge endte på 11,4 milliarder kroner, 350 millioner mer enn i 2007, med et resultat før skatt på 561 millioner kroner.

Det betegner direktør Geir M. Aarstad i Skanska Norge som bra. Men i år forventer han 15-20 prosent lavere aktivitet.

– Vi jobber nå med å tilpasse organisasjonen et lavere volum. Vi er imidlertid bevisste på at vi fortsatt må bygge den langsiktige kompetansen til selskapet, og vi vil også i 2009 ta inn nyutdannede ingeniører/sivilingeniører og lærlinger i opplæringsstillinger i selskapet, sier Aarstad.

Les også: Skanska kvitter seg med 3.400

Håper på ny pakke

Skanska er fornøyd med at bygg og anlegg ble prioritert i regjeringens tiltakspakke.

Samtidig er de avhengige av å trekke vinnerloddet også i neste krisepakke:

– Tiltakene vil stimulere til flere offentlige prosjekter, men for oss er det private markedet vel så viktig. Vi er derfor helt avhengig av at finansmarkedet igjen begynner å fungere. Den kommende krisepakken vil derfor være av stor betydning for utviklingen i markedet framover, sier Aarstad.

Entreprenørene smiler

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.