Skanska Bolig halvert

Skanska Bolig halvert
Skanska regner med at 2009 blir et tøft år, samtidig som at de tror på en gradvis bedring av boligmarkedet gjennom året. Bilde: Scanpix

Mens entreprenørvirksomheten i Skanska Norge tross alt leverer tilfredsstillende resultater, har markedet forsvunnet under føttene for Skanska Bolig.

Full stopp

Omsetningen for boligutvikleren Skanska Bolig endte på 800 millioner kroner i 2008. Det er knapt halvparten av året før da selskapet solgte boliger for 1,5 milliarder kroner.

Resultatet er minus 32 millioner kroner.

– Markedet for salg av nye boliger har vært vanskelig gjennom hele 2008 og finanskrisen medførte at salget av nye boliger i praksis stoppet opp i siste kvartal av året, skriver Skanska i en pressemelding .

Direktør Geir M. Aarstad i Skanska Norge AS
Som følge av prisfallet i boligmarkedet har Skanska gjort kraftige nedskrivninger av tomter og usolgte boliger.

Nye ingeniører

Omsetningen i Skanska Norge endte på 11,4 milliarder kroner, 350 millioner mer enn i 2007, med et resultat før skatt på 561 millioner kroner.

Det betegner direktør Geir M. Aarstad i Skanska Norge som bra. Men i år forventer han 15-20 prosent lavere aktivitet.

– Vi jobber nå med å tilpasse organisasjonen et lavere volum. Vi er imidlertid bevisste på at vi fortsatt må bygge den langsiktige kompetansen til selskapet, og vi vil også i 2009 ta inn nyutdannede ingeniører/sivilingeniører og lærlinger i opplæringsstillinger i selskapet, sier Aarstad.

Les også: Skanska kvitter seg med 3.400

Håper på ny pakke

Skanska er fornøyd med at bygg og anlegg ble prioritert i regjeringens tiltakspakke.

Samtidig er de avhengige av å trekke vinnerloddet også i neste krisepakke:

– Tiltakene vil stimulere til flere offentlige prosjekter, men for oss er det private markedet vel så viktig. Vi er derfor helt avhengig av at finansmarkedet igjen begynner å fungere. Den kommende krisepakken vil derfor være av stor betydning for utviklingen i markedet framover, sier Aarstad.

Entreprenørene smiler

Les mer om: