NYHETER

Skanska Asfalt trekker seg ut i Bergen

Skanska Asfalt har valgt å nedlegge virksomheten med utgangspunkt i asfaltverket på Sotra utenfor Bergen. Deler av Skanska Asfalt sitt utstyr er solgt til Lemminkäinen Norge AS. Lemminkäinen har fra før aktivitet Bergen. Skanska Asfalt har etter denne transaksjonen virksomhet i Halden, Kristiansand og Oslo/Akershus.

11. jan. 2005 - 09:35

Salget skjer med bakgrunn i dårlige resultater over tid i dette markedet. Det har i tillegg vært vanskelig å finne en tilfredsstillende løsning for et nytt asfaltverk nærmere Bergen, etter vedtaket om stegning av asfaltverket på Sotra. Det ble gjort forsøk på å etablere et asfaltverk i Askøy kommune, men dette forsøket førte ikke frem. Skanska Asfalt har klaget på vedtaket i kommunen, men trekker nå denne klagen.

- Skanska Asfalt har i flere år tapt penger i Bergens-markedet. Vi ser ingen bedring fremover, så for å begrense tapene våre velger vi derfor å trekke oss helt ut av dette markedet. Beslutningen har ikke en direkte sammenheng med planene om asfaltverk på Askøy, men ut i fra en helhetsvurdering av markedsforholdene i regionen, og etter problemer med å finne en gunstig plass for etablering av et asfaltverk i Bergens-regionen, sier Mats Rønnbo, administrerende direktør i Skanska Asfalt. - Vi vil etter dette salget konsentrere oss om gjenværende regioner for å få opp lønnsomheten her. Markedet er preget av hard konkurranse, noe som krever at vi konsentrerer oss om de markedene vi er best i, legger Rønnbo til.

Skanska Asfalt omsatte i 2003 for ca 185 millioner kroner. Frem til og med tredje kvartal i fjor omsatte selskapet for ca 155 millioner kroner. Skanska Asfalt har 80 ansatte. Det jobbes med å finne en løsning for de 11 ansatte i Skanska Asfalt i Bergens-regionen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.