NETTARKIV

Skanner med USB 2

13. mars 2002 - 15:00

Canons nye CanoScan D1250U2F skanner er en av de første periferiproduktene som leveres med USB 2 grensesnitt. I motsetning til den tradisjonelle USB-porten, som bare kunne overføre 12 Mbit/s, klarer USB 2-standarden å suge unna hele 480 Mbit/s.

USB 2 gir en viss grad av bakoverkompatibilitet. Du kan bruke skanneren på maskiner som ikke har en USB 2 port. Det er det jo nesten ingen PC-er som har, derfor leverer Canon med et slikt kort, fra Adaptec, med to USB 2 porter.

Vår test viste at den effektive skannetiden på en A4-side med 600 dpi oppløsning i 24 bits fargedybde, eksklusiv. lampejustering og annen "husholdning" var 1 minutt og 55 sekunder med USB. Koblet til USB 2 porten gikk det samme unna på bare 46 sekunder.

I tillegg til å skanne på glassplaten har den uvanlig tynne skanneren en belysningsmekanisme i lokket som gjør at den kan skanne negativ og positiv 35 mm film. Med oppløsningen på 1200 ganger 2400 punkter kan ikke dette konkurrere med slideskannere, men det er svært bra for folk som har skuffen fulle av gamle bilder som skal digitaliseres. Skanneren opererer med en fargedybde på 48 bit.

Skanneren har tre konfigurerbare direkteknapper. Fra fabrikken er de innstilt på å skanne av bilder, for å kopiere direkte til en skriver og for å e-poste innholdet på glassplaten direkte til en mottaker.

(orv)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.