IKT

Skandinavisk MMS-senter

Finn Halvorsen
3. sep. 2002 - 07:51

På vegne av sitt svenske morselskap Telia, investerer NetCom store beløp og ressurser i ny serverinfrastruktur fra Sun Microsystems for å betjene hele Skandinavia med MMS-tjenester fra høsten.

NetCom åpner for gratis prøvedrift fra 2. oktober og kommersiell drift innen utgangen av året. En serverinstallasjon på bortimot 50 Sun-servere koblet sammen i klyngekonfigurasjon, skal gjøre at kravene til responstider og oppetid skal overholdes.

Systemsjef Harald Bøyum hos NetCom forteller at de kunne ha introdusert MMS tidligere.

- Selve MMS-standarden har vært uferdig på mange punkter, noe som har forårsaket utsettelser både for mobilprodusenter, operatører og innholdsleverandører. Vi har prioritert å få på plass en systeminfrastruktur som er riktig dimensjonert for formålet, noe som også har trengt lengre tid enn vi hadde regnet med. Samtidig har vi jobbet med å raffinere og teste selve MMS-funksjonaliteten, slik at brukerne får en positiv opplevelse helt fra starten av.

NetCom vil ikke si noe konkret om når de vil lansere MMS-tjenesten kommersielt, men produktgruppesjef Hans Dragnes røper at det vil bli i løpet av året. Tidspunktet bestemmes av modenheten i markedet.

- Det vi si når det blir flere MMS-telefoner med kamera på markedet, og noen innholdstjenester å velge mellom. NetCom vil tilby flere spennende tilleggstjenester ved lanseringen. NetCom vil ikke satse på eget produsert innhold, men heller legge forholdene best mulig til rette for innholdspartnere å utvikle tjenester.Les mer om: