ARKIVNYHETER

Skandale på åpningsdagen: Bare halve E18 blir åpnet

Dette er østre påhugg til den 1 060 meter lange Skifjelltunnelen like ved Lillesand. Den er ikke sikkerhetsgodkjent og det er heller ikke de seks andre tunnelene på ny E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. Derfor kan Kongen bare åpne en del av strekningen.
Dette er østre påhugg til den 1 060 meter lange Skifjelltunnelen like ved Lillesand. Den er ikke sikkerhetsgodkjent og det er heller ikke de seks andre tunnelene på ny E 18 mellom Grimstad og Kristiansand. Derfor kan Kongen bare åpne en del av strekningen. Bilde: Anders Haakonsen
Jarle Skoglund
26. aug. 2009 - 09:29

Når Kong Harald i dag klipper snora på den 38 km nye OPS-strekningen på Sørlandet, blir det for trafikantene en sannhet med sterke modifikasjoner. For mens entreprenøren har jobbet dag og natt for å bli ferdig til åpningsdagen, har Statens vegvesen selv ikke klart å få overvåkingen og driften av overvåkingssystemene til å fungere.

– Det kan ta flere uker før tunnelene blir godkjente og den nye firefeltsvegen mellom Kristiansand og Lillesand åpner, sier regionvegsjef Andreas Setsaa til NRK Sørlandet.

Det er bare strekningen mellom Grimstad og Lillesand som blir åpnet for trafikk ved vegåpningen i dag.Lillesand - Dyreparken

De lange tunnelene mellom Lillesand og Dyreparken i Kristiansand har et omfattende sikkerhetsopplegg med utstyr som overvåkes og styres av driftsoperatørene på Vegtrafikksentralen.

Tunnelene er foreløpig ikke sikkerhetsgodkjente og helt i siste time, dagen før kongen kommer, ble det bestemt at nye E18 bare kan åpne delvis.

Ifølge NRK skyldes problemene før den gigantiske åpningen av den nye E18 at systemet foreløpig er ustabilt og at det dermed ikke blir nok tid til opplæring og utprøving av utstyr.

Denne opplæringen og utprøvingen må gjennomføres med stabil kommunikasjon og når det ikke er trafikk på anlegget, opplyser Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.