IT

Skal tjene penger i nettskyen

Mulighet: Stian Rustad og Ståle Risa i 24Sevenoffice ser en mulighet til å tjene penger i nettskyen når næringslivet holder tibake på tradisjonelle IT-invetseringer.
Mulighet: Stian Rustad og Ståle Risa i 24Sevenoffice ser en mulighet til å tjene penger i nettskyen når næringslivet holder tibake på tradisjonelle IT-invetseringer. Bilde: Johnny Syversen
Espen Zachariassen
26. mai 2009 - 07:44

Selskapet vokste med 139 prosent i første kvartal i forhold til samme periode i fjor og har hatt en vekst på mer enn 30 prosent ni kvartaler på rad.Innen rekkevide

Ennå har ikke satsingen på programvare over nettet kastet av seg, men ”lønnsomhet for inneværende kvartal er fortsatt innen rekkevidde”, melder administrerende direktør Stian Rustad i en pressemelding.

24Sevenoffice leverer programvareløsninger som en tjeneste over internett, som et alternativ til å installere løsninger på bedriftens datamaskiner på tradisjonelt vis.

Dette kalles Software as a service, Saas.Tøffe måneder

Selskapet opplever de siste månedene som de tøffeste noen gang for programvareindustrien og tror deres felt kan få ytterligere et løft med trange tider for næringslivet.

– Analyseselskapet Gartner har i flere år påpekt at selskaper i fremtiden vil velge å kjøre sine systemer på internett og dermed slippe å investere i servere, backup-systemer, installasjon og oppgraderinger, sier Ståle Risa, Chief operating officer i 24SevenOffice ASA.Tunge kostnader

Programvareselskapet har drevet med tunge kostnader de siste to-tre årene. Nå begynner derimot finansdirektør Truls Hauger å se lyset i enden av tunnelen.

– Når vi nå passerer løpende inntekter som overstiger de faste kostnadene, er SaaS en fantastisk forretningsmodell, ikke minst nå i disse tider hvor salget i tradisjonelle software selskaper blir straffet hardt av finanskrisen, uttaler han i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.