OLJE OG GASS

Skal tidoble i Brasil

HØYTEKNOLOGI: - Norge er oljeindustriens Silicon Valley, sier Jørgen P. Rasmussen (i midten). Til venstre Willy Olsen, Intsok og til høyre, Geir Finsrud, Schlumberger
HØYTEKNOLOGI: - Norge er oljeindustriens Silicon Valley, sier Jørgen P. Rasmussen (i midten). Til venstre Willy Olsen, Intsok og til høyre, Geir Finsrud, Schlumberger Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
10. feb. 2010 - 07:32

Stavanger: Et av oljebransjens mest aggressive selskaper, Seawell, har hatt en eventyrlig utvikling. I løpet av få år er omsetningen mangedoblet.

Nå ekspanderer John Fredriksens selskap ytterligere. Brasil er neste skalp som skal tas.

– Vårt neste mål er å tidoble omsetningen i Brasil de neste tre årene, sier Jørgen P. Rasmussen, styreformann i Seawell.



Splittet

Seawell driver primært med boretjenester fra faste plattformer. Selskapet var tidligere en del av Smedvig Drilling som ble solgt til Fredriksen og fusjonert inn i Seadrill.

Deretter ble selskapet splittet slik at boring fra faste plattformer ble skilt ut og ble til Seawell.



Trenger 400

Dette selskapet skal i disse dager gå ut å søke etter 400 nye medarbeidere.

– Vi har et stort behov for rekruttering og unge mennesker. I dag består oljebransjen i hovedsak av gamle menn og rust. Dette må endres, sier Rasmussen.

Han mener at OLF har sviktet i rekrutteringen av ungdom.

– Industrien behøver mange unge mennesker. Av mine rundt 2000 borefolk vil 50 prosent å av med pensjon i løpet av ti år. Vi trenger unge mennesker nå for å erstatte disse, sier han.



Må omstille seg

Jørgen P. Rasmussen er dansk. Før han kom til Seawell med oppdrag å bygge verdens fremste boreselskap for faste plattformer var han mer enn 20 år i Schlumberger i forskjellige lederstillinger. Han mener at oljeindustrien har et betydelig behov for ny teknologi.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Jeg skulle ønske at en rekke av de mennesker som i dag jobber med dekk og undervannsutrustning, konverterer til å konsentrere seg om brønn og boring. Det er her behovet for kvalifisert personell er størst i framtiden.



Silicon Valley

Han legger til at han er imponert over hva som skjer på norsk sokkel og i norsk teknologimiljø.

– Norge er oljeindustriens svar på Silicon Valley. Ingen andre steder utvikles så mye avansert teknologi for bruk i brønner. Dette bør være attraktivt for unge mennesker, sier Rasmussen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.