IT

Skal styre it-prosjektene på tinget

STORTINGS-VALG: Stortinget har valgt sin it-leverandør i fire år framover.
STORTINGS-VALG: Stortinget har valgt sin it-leverandør i fire år framover. Bilde: Mona Strande
Leif Hamnes
18. jan. 2010 - 09:00

Avenir, et datterselskap av EDB, skal i fire år framover være Stortingets eneleverandør av prosjektledelse for it-prosjekter.

Om nyheten skulle få konkurrenter og andre lesere til å hoppe i stolen, dreier det seg for ordens skyld kun om nasjonalforsamlingens egne systemer – ikke it-prosjektene Stortinget måtte vedta de neste fire årene.

Avtalen har en verdi på inntil åtte millioner kroner.

– Muligheten vi nå får til å jobbe for Norges nasjonalforsamling er en ære og en tillit til Avenir som vi er meget stolte av. Leveransene til Stortinget vil kreve mye både av Avenir som selskap og den enkelte medarbeider som skal bidra til leveransen, sier Johnny Rindahl, konserndirektør for Applikasjonstjenester i EDB.

Styrer nyanskaffelser

I tillegg til de 169 representantene omfatter avtalen 450 medarbeidere i Stortingets administrasjon pluss 180 øvrige ansatte fra de politiske partier.

Avenir får nå ansvaret for å lede prosjekter innen implementering, endringer og nyanskaffelser til IT-systemene.

Twitterbølge

Avtalen med Stortinget er vunnet i konkurranse med de andre ledende konsulentselskapene på IT-siden i Norge.

– Stortinget stiller strenge krav til sine leverandører, og Avenir er blant annet valgt fordi Stortinget har vurdert at selskapet kan tilby den beste kombinasjonen av kompetanse, erfaring og pris, sier Frode Rein, IKT-sjef ved Stortinget.

Avtalen har i stor grad fokus på sikkerhet og implementering av sosiale medier, mobile løsninger og samhandlingsverktøy, som er i framvekst også blant de folkevalgte.

– Facebook og Twitter er på full fart inn på Stortinget, med de nye mulighetene og sikkerhetsmessige utfordringene dette medfører, heter det i en pressemelding fra EDB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.