DATATELE

Skal snu skadeskutt IT-selskap

REDNINGSMANN?: Suksessrike Ole Morten Settvik (48) tar over sjefsstolen i Bluegarden. Hans første utfordring blir å snu den negative utviklingen til selskapet.  Settevik har solid ledelsesbakgrunn og lang erfaring fra norsk og internasjonal IT-industri .
REDNINGSMANN?: Suksessrike Ole Morten Settvik (48) tar over sjefsstolen i Bluegarden. Hans første utfordring blir å snu den negative utviklingen til selskapet. Settevik har solid ledelsesbakgrunn og lang erfaring fra norsk og internasjonal IT-industri . Bilde: Ementor
Trond Heggelund
23. jan. 2007 - 13:25

Etter at Settevik forlot Ementor i fjor høst, har han vært frittgående konsulent.

Mandag blir Settevik administrerende direktør for Bluegarden.

Selskapet leverer et bredt spekter av digitale tjenester innen lønn, personal, ressursplanlegging, rekruttering og opplæring. Bluegarden var tidligere eid av ErgoGroup, som i sin tur var en datter av Posten.

Tapte kontrakter og uro

Ole Morten Settevik tar over jobben etter Svein Gullaksen, som forlot sjefsstolen i begynnelsen av månden. Rundt 20 ledere og mellomledere i Bluegarden har sluttet den siste tiden.

Styreleder Anders Skarin har konsekvent avvist at Gullaksens hastige avgang har sammenheng med mange tapte kontrakter og uro i Bluegarden.

Fakta er at mange selskapets største kunder har sagt opp avtalene. Posten sto eksempelvis for en tredjedel av Bluegardens omsetning, rundt 100 millioner kroner i året. Bluegarden har også mistet store private kunder som Storebrand og Nordea.

Lettet styreleder

- Ole Mortens erfaring og bakgrunn passer meget godt til Bluegarden, og det er spesielt hyggelig for selskapet at vi så raskt har fått på plass en ny administrerende direktør, sier styreleder Anders Skarin i en pressemelding.

Settevik er Bachelor and Master of Science in Economics fra Handelshøgskolen i København. Foruten Microsoft og Ementor har han tidligere arbeidet i IBM og ECsoft Nordic. Han er dessuten styremedlem i Software Innovation, Cotech og Intellisearch.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.