DATATELE

Skal sjarmere verdens mobilelite

Trond Heggelund
24. jan. 2007 - 10:49
Vis mer

3GSM World Congress, som starter 12. februar, er både en kongress for verdens mobilbransje og en kjempestor utstilling om de siste mobiltelefonene, trendene og teknologiene som vil endre folks hverdag.

Derfor er det så viktig for de norske selskaper å vise seg fram for verdens mobilelite, som består av operatører, produsenter, innholdsleverandører og organisasjoner.

Foruten Telenor-konsernet, er de mest kjente norske mobilselskapene som skal til 3GSM: Colibria, Birdstep Technology, Opera Software, Fast og Trolltech (se faktaboks).

Nytt av året er det at bransjeorganisasjonen IKT Norge skal stille ut under 3GSM.

På offensiven

Under fjorårets 3GSM lanserte Telenor med brask og bram sin nye logo. Under årets gigantarrangement vil konsernsjef Jon Fredrik Baksaas legge frem konsernresultater for fjerde kvartal 2006.

Telenor er verdens 11 største mobiloperatør. Under 3GSM vil Telenor gjøre alt for at den internasjonale mobilbransjen skal få med seg dette.

Det er dessuten ventet at Telenor vil fortelle om sine ferske investeringer i Øst-Europa og Pakistan, samt vise nye mobilplaner for Vietnam eller andre land i Asia.

Var ikke død

Foruten de norske selskapene er det verdt å merke seg at de nyfusjonerte konstellesjonene Alcatel Lucent og Nokia Siemens Networks for første gang vil vise seg fram for en samlet mobilbransje i Barcelona.

Vi legger dessuten merke til at BenQ stiller på 3GSM uten tapssluket Siemens Mobile, som i fjor høst hastig ble lagt ned. BenQ som mobilprodusent er ikke død. De selger mobiler som aldri før i Sør-Europa, Midt-Østen og i Asia.

Potent innhold

Flere pornoselskaper vil delta på utstillingen under årets 3GSM for å vise fram sine mer potente innholdstjenester.

I mobilbransjen spøkes det forsatt med at 3G egentlig står for Girls, Game and Gambling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.