NYHETER

Skal sikre vannforsyningen i hovedstaden

Oslo kommune bygger en fullautomatisert løsning.

Denne mobile containeren skal sikre vannforsyningen i hovedstaden.
Denne mobile containeren skal sikre vannforsyningen i hovedstaden. Bilde: Containertech
28. des. 2013 - 00:38
Vis mer

Den mobile vannpumpestasjonen skal være klar første kvartal i 2014.

Les også: Elektromagnetisk mengdemålere har nøyaktighet inntil +/- 0,25 prosent

Beste totalløsningen

Containeren på 20 fot bygges i aluminium for minimal vekt og maksimal mobilitet. Kommunen har satt maksimal vekt til 4000 kilo, inklusivt all utstyr.

Lars Erik Berger hos vann- og avløpsetaten (VAV) forteller at beredskapscontaineren er tiltenkt brukt i vannsoner som kun blir forsynt av en pumpestasjon, for eksempel ved vedlikehold.

- Vi gjør dette for å øke forsyningssikkerheten, sier han.

Berger forteller at den nye beredskapscontaineren er designet for døgnkontinuerlig drift, blant annet med integrert dieselaggregat for pumpene.

Les også:  Biogassmåler gjør susen ved Sandefjord renseanlegg

Styres lokalt

Den kan også mates fra det lokale strømnettet når dette er tilgjengelig. To pumper med styring fra frekvensomformere skal kunne levere inntil 25 liter vann i sekundet.

Dieseltanken får nivåmåling, som koples til en sentral Saia kontroller. Det blir rundt 100 signaler totalt i containeren, inklusiv en elektromagnetisk mengdemåler for vannmengder og temperaturtransmittere i det tekniske utstyret.

Et webbasert operatørpanel blir integrert i fronten på automatikkskapet. Ifølge Tom Erik Larsen hos leverandøren Malthe Winje Automasjon kan operatører kople seg til panelet med en PC, nettbrett eller smarttelefon og få tilgang til samme bilder og informasjon.

Les også: Smarte sensorer for væskeanalyse kjører 4-20 mA/Hart rett til kontrollsystemet

 

Tilkoples driftskontrollen

VAV planlegger å kople containeren til sitt sentrale driftskontrollsystem. Den vil komme i godt selskap med nærmere 300 faste utestasjoner. Detaljene om kommunikasjonsløsninger var ikke spikret da artikkelen ble publisert. Lars Erik Berger hos VAV forteller at intensjonen er at prosessbildene på lokalpanelet skal gjenskapes i fjernkontrollsystemet.

- Vi ser også for oss at operatørene får tilsvarende bilder på smarttelefoner og nettbrett. Dessuten ser vi for oss å logge informasjon som vannmengder sentralt, forklarer han.

Berger understreker at Oslo kommune legger stor vekt på datasikkerhet, uansett om det dreier seg om kopling til fjernkontrollsystemet eller lokal pålogging.

Les også:  Messen Miljø og teknikk/Kommunalteknikk bugnet av måleteknikk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.