MOBIL

Skal selge Firefox-telefon

ZTE jobber med å få på markedet en smarttelefon med Mozillas mobiloperativsystem.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. jan. 2013 - 09:46

I sommer ble det kjent at flere operatører var interessert i Mozillas nye mobiloperativsystem Firefox OS, og at ZTE var en produsent som var interessert i å bygge en telefon med plattformen.

Operativsystemet er helt åpent, og hvem som helst kan bygge apper til det. Tanken er at appene i stor grad skal være webbaserte, og være enkle å skaffe seg. All programvare er basert på HTML5.

Europa-lansering

ZTE har enda ikke mistet interessen for Firefox OS, og jobber nå med en europeisk operatør for å lansere en telefon med operativsystemet. De skal også være interessert i å lansere en slik telefon i USA, skriver Bloomberg.

Hvilken operatør de samarbeider med er ikke kjent, men både Deutsche Telekom, Telefonica og amerikanske Sprint Nextel skal ifølge Bloomberg ha jobbet med å utvikle telefoner med Firefox OS.

Mozilla sier på sin side at de jobber med både Qualcomm og ZTE med maskinvare til plattformen sin.

Mange utfordrere

Dersom Mozilla og ZTE klarer å levere et Firefox OS-produkt i år gjenstår å se. Men det ser ut til at det blir et interessant år for utfordrer-mobiloperativysystem. Mobilversjonen av Ubuntu er lansert, Samsung skal slippe telefoner med Tizen, og Jolla skal slippe telefoner med Sailfish OS. WebOS er dessuten ikke helt dødt, så det kan bli interessant å se om det blir noen utvikling på den fronten.

Kilde: Bloomberg.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.