ARKIVNYHETER

Skal modernisere Hydros kraftverk

SÅHEIM: Store oppdrag til Goodtechs nyanskaffede svenske selskap på Rjukan. Oppdragene kan bli verdt nærmere 200 millioner kroner.
SÅHEIM: Store oppdrag til Goodtechs nyanskaffede svenske selskap på Rjukan. Oppdragene kan bli verdt nærmere 200 millioner kroner. Bilde: Goodtech
Anders J. Steensen
30. sep. 2010 - 21:15

Oppdraget gjelder modernisering av elektrosystemer, driftskontroll og installasjon.

Kontrakten, som er vunnet i konkurranse, er et signaturoppdrag i bransjen.

De fem kraftverkene står til sammen for mer enn to prosent av den årlige kraftproduksjonen i Norge. Kontrakten er på 89 millioner kroner, med mulighet for ytterligere 100 millioner kroner.

Oppdraget gis til El & Industri-montage Svenska AB (E&I AB), som Goodtech etter planen overtar fra 1. oktober.

Største oppdraget

– Dette er den største og viktigste jobben vi har fått i Goodtech så langt – og er en fantastisk oppstart for vårt sammenslåtte selskap, sier konsernsjef Vidar Låte.

– Det at Hydro har ønsket oss velkommen som leverandør, og at vi deretter vinner i konkurranse er en fjær i hatten for oss. Dette markerer Goodtechs evne til å løse komplekse prosjekter hvor gjennomføring og tidsstyring er avgjørende, sier han i en pressemelding.

2,7 TWh

De fem kraftverkene Frøystul, Vemork, Såheim, Mæl og Moflåt er alle sentrale kraftverk som var med og dannet grunnlaget for Hydros virksomhet i Telemark.

Vemork var da det ble bygget i 1911 verdens største. Kraftverkene er modernisert i flere runder, og står i et normalår for en produksjon på 2,730 TWh – eller 2,2 prosent av all kraftproduksjon i Norge.

Generatorer / Turbiner skal overhales, og kontrollsystemer og andre installasjoner skal skiftes ut. De fem kraftverkene tas i tur og orden frem til 2015.Signaturoppdrag for nye Goodtech

Goodtech tar etter planen over E&I AB 1. oktober, og blir dermed tre ganger så stort som i dag.

E&I AB tilfører Goodtech sertifisert prosjektkompetanse og selskapet blir blant de fem største innen elektro og industriteknikk i Norden – og blant Norges 250 største selskaper.Kontrakt på Åland

Hydrokontrakten kommer i en tid da Goodtech allerede har en meget god og langsiktig ordrereserve.

Fredag for halvannen uke siden vant Goodtech Environment på Åland nok en kontrakt på å levere et renseanlegg for biogass.

Denne gang er det leveranse av et komplett prosessanlegg inklusive elektro/automasjon til Frevar KF i Fredrikstad. Kontrakten er på 37 millioner kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.