ARKIVNYHETER

Skal modernisere Hydros kraftverk

SÅHEIM: Store oppdrag til Goodtechs nyanskaffede svenske selskap på Rjukan. Oppdragene kan bli verdt nærmere 200 millioner kroner.
SÅHEIM: Store oppdrag til Goodtechs nyanskaffede svenske selskap på Rjukan. Oppdragene kan bli verdt nærmere 200 millioner kroner. Bilde: Goodtech
Anders J. Steensen
30. sep. 2010 - 21:15

Oppdraget gjelder modernisering av elektrosystemer, driftskontroll og installasjon.

Kontrakten, som er vunnet i konkurranse, er et signaturoppdrag i bransjen.

De fem kraftverkene står til sammen for mer enn to prosent av den årlige kraftproduksjonen i Norge. Kontrakten er på 89 millioner kroner, med mulighet for ytterligere 100 millioner kroner.

Oppdraget gis til El & Industri-montage Svenska AB (E&I AB), som Goodtech etter planen overtar fra 1. oktober.

Største oppdraget

– Dette er den største og viktigste jobben vi har fått i Goodtech så langt – og er en fantastisk oppstart for vårt sammenslåtte selskap, sier konsernsjef Vidar Låte.

– Det at Hydro har ønsket oss velkommen som leverandør, og at vi deretter vinner i konkurranse er en fjær i hatten for oss. Dette markerer Goodtechs evne til å løse komplekse prosjekter hvor gjennomføring og tidsstyring er avgjørende, sier han i en pressemelding.

2,7 TWh

De fem kraftverkene Frøystul, Vemork, Såheim, Mæl og Moflåt er alle sentrale kraftverk som var med og dannet grunnlaget for Hydros virksomhet i Telemark.

Vemork var da det ble bygget i 1911 verdens største. Kraftverkene er modernisert i flere runder, og står i et normalår for en produksjon på 2,730 TWh – eller 2,2 prosent av all kraftproduksjon i Norge.

Generatorer / Turbiner skal overhales, og kontrollsystemer og andre installasjoner skal skiftes ut. De fem kraftverkene tas i tur og orden frem til 2015.



Signaturoppdrag for nye Goodtech

Goodtech tar etter planen over E&I AB 1. oktober, og blir dermed tre ganger så stort som i dag.

E&I AB tilfører Goodtech sertifisert prosjektkompetanse og selskapet blir blant de fem største innen elektro og industriteknikk i Norden – og blant Norges 250 største selskaper.



Kontrakt på Åland

Hydrokontrakten kommer i en tid da Goodtech allerede har en meget god og langsiktig ordrereserve.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Fredag for halvannen uke siden vant Goodtech Environment på Åland nok en kontrakt på å levere et renseanlegg for biogass.

Denne gang er det leveranse av et komplett prosessanlegg inklusive elektro/automasjon til Frevar KF i Fredrikstad. Kontrakten er på 37 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.