TUNNELER

Skal levere totalt 14.000 tunnelelementer i betong til nye veiprosjekter

Ølen Betong har sikret seg kontraktene på leveranse av betongelementer til tunneler på samferdselsprosjektene E6 Kvithammer-Åsen og E39 Lyngdal Øst-Vest

I Mølstrevåg i Sveio har bedriften Skandinavias største spesialiserte fabrikk for produksjon til dette segmentet.
I Mølstrevåg i Sveio har bedriften Skandinavias største spesialiserte fabrikk for produksjon til dette segmentet. Foto: Ølen Betong
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. okt. 2022 - 11:23

Dene ene kontrakten er inngått med Implenia Norge for leveranse av betongelementer til prosjektet E39 Lyngdal Øst-Lyngdal Vest.

Ølen Betong har også inngått kontrakt med Hæhre Entreprenør for leveranse av betongelementer til prosjekt E6 Kvithammar-Åsen.

Elementene skal produseres ved Ølen Betong sin spesialfabrikk for samferdselselement i Sveio, og sikrer en god aktivitet ved fabrikken i halvannet år framover.

Totalt utgjør kontraktene 260.000 kvadratmeter med betongelementer.

Dette tilsvarer cirka 14.000 elementer, 80.000 tonn og 2800 trailerlass. Samtlige elementer fraktes fra Sveio til mottakssted med båt, og deretter videre til tunnel med trailere.

Sikrer god aktivitet i usikre tider

Daglig leder Lars Norekvål og divisjonsleder Geir Arild Søndenå er veldig fornøyd med kontraktene og med det gode samarbeidet selskapet har hatt med Hæhre Entreprenør og Implenia Norge på en rekke prosjekter gjennom mange år.

– Vi er svært fornøyde med kontraktene vi har inngått med Hæhre og Implenia, og takker for tilliten de nok engang har vist oss, sier Norekvål.

– Kontraktene sikrer oss god aktivitet i usikre tider, og vi gleder oss til å komme i gang med leveransene samt utvide med flere ansatte i Sveio.

Spesialister på vann og frostsikring

Ølen Betong har gjennom over mange år spesialisert seg på leveranse av betongelementer til vann-, brann og frostsikring av samferdselstunneler.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I Mølstrevåg i Sveio har bedriften Skandinavias største spesialiserte fabrikk for produksjon til dette segmentet. Anlegget ligger til egen dypvannskai, som muliggjør å være konkurransedyktig i hele landet.

Fram til i dag har Ølen Betong levert over tre millioner kvadratmeter med elementer til vei- og jernbanetunneler i Norge.

Mellom ni og ti kilometer tunnelløp var ferdig drevet i i Rogfastprosjektet 19. februar 2024.
Les også

E39 Rogfast: Rekordtunnelen skal leve i hundre år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.