ARKIVNYHETER

Skal levere kløtsj-systemer til USA for 280 millioner kroner

GJENNOMBRUDD: Konsernsjef Hans Peter Havdal i Kongsberg Automotive kan glede seg over gjennombruddet med deres kløtsjsystemer i Nord-Amerika.
GJENNOMBRUDD: Konsernsjef Hans Peter Havdal i Kongsberg Automotive kan glede seg over gjennombruddet med deres kløtsjsystemer i Nord-Amerika. Bilde: Camilla Aadland

Kongsberg Automotive (KA) er en av verdens største produenter av aktuatorsystemer for kløtjs til lastebil. Systemene er utviklet slik at de er enkle å montere.

Bedre hverdag

For amerikanske lastebilsjåfører betyr løsningen fra KA en klar forbedring i arbeidssituasjonen. Amerikanske lastebiler har hittil ikke har servoassistert kløtssystemer, men med kontrakten med KA betyr dette at fra og med 2012 kommer lastebiler fra en av produsentene til å være utstyrt med KAs servoassisterte aktuatorsystem.

Gigantmarked

Dette er et strategisk gjennombrudd for KA inn i det nordamerikanske markedet for lastebiler. – Vi er den ledende leverandøren av aktuatorsystemer for kløtsj og drilinjer. Nordamerika er det eneste markedet som ikke har brukt denne typen systemer tidligere. Dette gjennombruddet betyr at at et marked like stort som Vest-Europa åpner seg for oss, sier en optimistisk Håkon Amundsen. Han er salgssjef for busser og lastebiler i KA.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.