TUNNELER

Skal levere 100 000 kvadratmeter tunnelelementer til E39  Kristiansand - Mandal

I løpet av årets første måneder har Ølen Betong sikret seg kontrakter verdt mer enn 200 millioner kroner på samferdsels- og byggeprosjekter over hele Sør-Norge.

Daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål.
Daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål. Foto: Ølen Betong
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. mars 2019 - 12:59

Ølen Betong har fått en pangstart på 2019, med en rekke nye, store kontrakter som vil øke oppdragsmengden hos flere av selskapets avdelinger.

– Vi var forberedt på at 2019 kom til å bli et mellomår, men dette er et godt tegn på at det er bevegelse i markedet og mye aktivitet både innen samferdsel og bygg, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål, i en pressemelding fra selskapet.

I løpet av våren begynner leveransene fra flere av Ølen Betongs anlegg til en rekke store prosjekter i Sør-Norge, som omfatter alt fra nytt sykehusbygg, til større bane- og veiutbygginger.

– Prosjektene utgjør en betydelig oppdragsmengde for flere av våre avdelinger, både innen elementproduksjon og ferdigbetong, sier Norekvål.

Store leveranser til E39

I Sveio skal det produseres 100.000 kvadratmeter tunnelelementer til Nye Veiers utbygging av E39 mellom Kristiansand og Mandal. I tillegg skal også Ribe Betong, et av de deleide selskapene i Ølen Betong, levere totalt 150.000 kubikkmeter betong til den nye E39-strekningen. Dette er Ribe Betongs største kontrakt til dags dato. Nye Veier er byggherre, og AF Gruppen er entreprenør på prosjektet.

– Vi er godt fornøyd med at AF Gruppen igjen har vist oss tillit på et viktig samferdselsprosjekt. Leveransen av tunnelelementer til E39 Kristiansand–Mandal passer godt med vår produksjonskapasitet. Og vi ser positivt på markedet fremover, spesielt innenfor samferdsel, sier Norekvål.

Både til vei og bane

Også flere andre store vei- og baneprosjekter står på ordrelisten dette året:
I Bergen skal Ølen Betong sørge for 45.000 kubikkmeter ferdigbetong til utbyggingen av Bybanen hvor Marti Tunnel AG er entreprenør.

Samtidig ruster elementfabrikkene i Sveio og Sandeid seg for omfattende leveranser til vei og bane i året som kommer:
I løpet av februar starter avdelingen i Sandeid produksjonen av L-elementer til AF Gruppen som er entreprenør på utbyggingen av Follobanen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.