DATATELE

Skal koble deg lettere på nett

Mona Strande
14. feb. 2007 - 09:56

BARCELONA: Birdstep skal hjelpe Mac-ere til å bli trådløse og mobile, uansett hvor de er.

Dermed blir Birdstep representert i 90 prosent av det totale markedet.

- Mac-brukerne er viktige kunder og krevende kunder, så nå håper vi at de vil se fordelene med vår løsning, sier markedssjef Robert Vangstad i Birdstep.

Lojale og krevende

Birdstep mener det er en ekstra utfordring i å tilby tjenester til brukere av Macintosh. Brukerne karakteriseres som avanserte, svært mobile og som storforbrukere av mobile data. I tillegg er de svært lojale til Mac-produkter, og ofte svært flinke til å påvirke andre Mac-brukere i holdninger til et produkt.

Med andre ord: Liker ikke én person Birdsteps løsning, er det stor sannsynlighet for at han deler sin misnøye med en rekke andre brukere, som dermed lar være å teste EasyConnect selv.

Tidsbesparende

- Å koble en Mac til mobile datanettverk er likevel en kompleks operasjon for mange brukere. Med EasyConnect skal vi sikre at også disse brukerne kan være tilkoblet nettet over alt hvor det er mulig, sier Vangstad.

Det EasyConnect gjør, er rett og slett å finne den beste, tilgjengelige tilkoblingen der du befinner deg til en hver tid. Dersom du prøver å koble deg opp selv får du gjerne en rekke alternativer, og for et utrent øye kan det være vanskelig å vite hva du skal velge. EasyConnect går rett og slett gjennom listen for deg, tester de ulike oppkoblingene, og gir deg beskjed om hvilket nett du bør koble deg opp til.

Det eneste du må gjøre, er å trykke på den grønne "play"-knappen, og så er du online.

Make-before-break

Dersom oppkoblingen EasyConnect har anbefalt svikter, skal heller ikke det gi deg mer hodebry.

- Vi har det vi kaller en make-before-break-løsning. Det vil si at dersom oppkoblingen du bruker blir dårligere, søker programmet etter en ny oppkobling. Og så sikrer det at denne oppkoblingen er bra, før den gamle kobles fra. Denne prosessen merker du som bruker ingenting av, forklarer Vangstad.

Mange utfordringer

EasyConnect finnes selvfølgelig også for PC-brukere. Både Mac- og PC-løsningen ble annonser i Barcelona denne uken.

Birdstep ser for seg at denne løsningen skal bli enda viktigere nå som stadig flere alternativer for datatilgang blir tilgjengelig. HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS og CDMA er noen av alternativene som vil gjøre tilkoblingsvalget enda mer innviklet for brukere uten spesiell kompetanse på området.

Ikke minst blir utfordringen merkbar for deg med en over gjennomsnittet avansert mobiltelefon.

Også for mobil

Derfor lanserer Birdstep også SmartConnect, som er en lignende løsning for mobiltelefoner.

- Mobilbrukere forflytter seg hele tiden, noe som gjør det ekstra utfordrende å holde på den beste tilkoblingen konstant. Da er SmartConnect svaret, sier produktsjef Ricardo Oliveira, Birdstep.

For denne løsningen har Birdstep allerede skrevet en avtale med Nokia.

- Så hvis du kjøper en av deres nye mobiltelefoner i N- eller E-serien, får du SmartConnect integrert, sier Oliveira.

Mobilt VoIP

Om det ikke var nok, så har Birdstep mer på gang. Sammen med TeleVenture skal de satse på mobile Voice over IP-løsninger. Her er produktløsningene nå godt underveis.

- Det eneste du trenger er et vanlig GSM-abonnement. Hver gang det er mulig, vil din mobilsamtale bli koblet automatisk over til VoIP. Dermed betaler du ingenting, samtidig som du fortsatt ringer fra samme nummer, og kan bruke adresseboken i mobilen som før. Her ser vi for oss et enormt marked blant bedrifter som vil få ned telefonkostnadene, sier Robert Vangstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.