KLIMA

Skal kåre Nordens beste energikommune

KONKURRANSE: Den danske klima- og energiministeren Lykke Friis skal, sammen med sine nordiske kolleger, kåre Nordens beste energikommune.
KONKURRANSE: Den danske klima- og energiministeren Lykke Friis skal, sammen med sine nordiske kolleger, kåre Nordens beste energikommune. Bilde: Anders Birch
Stein Jarle Olsen
25. okt. 2010 - 14:01

De nordiske energiministrene, gjennom Nordisk Ministerråd, lanserer konkurransen “Nordisk energikommune”.

Innovativt

Prosjektet skal løfte frem og støtte nordiske kommuners arbeid med bærekraftige energi- og klimaløsninger, og rettes mot kommuner som satser på “nye og innovative prosjekter i samarbeid med det lokale næringslivet og regionen.”

– Mange kommuner viser et imponerende arbeid når det gjelder bærekraftige løsninger. De oppnår resultater, har ambisiøse planer og viser et utrolig engasjement. Gjennom at vi synliggjør og forteller om kommunenes erfaringer og gode eksempler, kan andre kommuner i Norden og internasjonalt inspireres til å agere, sier den danske klima- og energiministeren Lykke Friis i en pressemelding.

Hun er også ordfører for det Nordiske Ministerrådet.

– Den offentlige sektoren spiller en viktig rolle som forbilde på energieffektivisering og bruk av fornybar energi. I Finland har regjeringen og lokale myndigheter lenge hatt et bra samarbeid om frivillige avtaler om effektivisering og fornybar energi, sier Finlands næringsminister Mauri Pekkarinen.

Frist

I konkurransen skal tre prosjekter i hvert nordisk land og selvstyrende område nomineres, hvorav ett får tittelen Nordisk energikommune.

Alle prosjekter skal vise hvordan nordiske kommuner kan gi synlige og bærekraftige bidrag til grønn tilvekst og energiforsyning i fremtiden.

Søknadsfristen for banebrytende energiprosjekter går ut 20. januar 2011, og nomineringen skal skje i løpet av første kvartal samme år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.