DATATELE

Skal jobbe med info for IT-selskaper

Trond Heggelund
28. feb. 2007 - 13:53

Stein Bjørnbekk har vært en av Siemens fremste ambassadører i norske medier når det gjelder lansering av mobiltelefoner og nye teknologier.

Bjørnbekk var dessuten ansiktet utad i Siemens da det stormet som verst rett etter at datterselskapet Siemens Business Services (SBS) hadde rotet det til med Forsvaret og korrupsjonssanklagene haglet.

"Reddet" Dyb

Til tross for at Bjørnbekk klarte å holde konsernsjef Per Otto Dyb borte fra medias søkelys i forbindelse med SBS-saken, fikk han ikke tilbud om å bli informasjonsdirektør i konsernet.

Denne jobben fikk Gry Rohde Nordhus (Eks-IBM og advokatselskapet Wiersholm). Hun har i dag tittelen kommunikasjonsdirektør i Siemens.

Uenige om strategien

Etter at Rohde Nordhus kom til Siemens måtte Bjørnbekk gå tilbake til sin ”gamle” jobb som pressetalsmann.

Etter det Teknisk Ukeblad erfarer ble Gry Rohde Nordhus og Stein Bjørnbekk uenige om hvordan informasjonsstrategien til Siemens skulle være. Dette poenget - samt at Rohde Nordhus ble ny sjef for informasjonsavdelingen - skal ha vært sterkt medvirkende til at Bjørnbekk i fjor forlot Siemens for godt.

Erfaring fra NRK Dagsnytt

Før han begynte i Siemens var han informasjonsansvarlig i bistandsorganisasjonen CARE Norge.

Bjørnbekk har også arbeidet i NRK Dagsnytt og ved regjeringskvartalets pressesenter.

Skal jobbe for IT-selskaper

– Med kombinasjonen av solid kommunikasjonsfaglig erfaring og lang fartstid fra et stort internasjonalt selskap er Stein Bjørnbekk godt rustet til rådgiverrollen. Han vil bli en verdifull ressurs for våre eksisterende kunder, og hans bakgrunn fra teknologibransjen vil være en styrke når det gjelder å utvikle byråets posisjon innenfor IT-sektoren, sier daglig leder Kari Holm Hejna i MonsenHejna.

Kriseinformasjon på menyen

Bjørnbekk vil som rådgiver dekke et bredt spekter av tjenester, blant annet innenfor konsernkommunikasjon, medierelasjoner og krise- og beredskapskommunikasjon, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.