DATATELE

Skal hjelpe hjemlandet til Borat

VENTER PÅ BORAT: Hans Johan Tofteng i Avikom skal bistå Kasakhstan med avanserte videokonferanseløsninger. Men det spørs om han vil få filmet Borat og hans ledsagere.
VENTER PÅ BORAT: Hans Johan Tofteng i Avikom skal bistå Kasakhstan med avanserte videokonferanseløsninger. Men det spørs om han vil få filmet Borat og hans ledsagere. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
26. apr. 2007 - 13:43

Før den svært morsomme Borat-filmen var det svært få nordmenn som hadde noe kjennskap til Kasakhstan .

Landet er fire ganger så stort som Frankrike, har en svært spredt befolkning. De vil derfor benytte videokonferansesystemer for å nå befolkningen og spre kompetanse mellom høyskoler og universiteter.

Tromsøbedriften Avikom skal i første omgang levere utstyr fra det amerikanske Polycom til Borat sitt hjemland.

Planlegger landets strategi

Det er Undervisningsdepartementets senter for kommunikasjon og informasjon i Kasakhstan som bruker Avikom og Rogaland kurs- og kompetansesenter som veiledere når de planlegger landets strategi for undervisningsteknologi.

Samarbeidet skjer i regi av Utenriksdepartementet (UD) i Norge.

Kan føre til mere jobb

Kasakhstan har enorme oljeressurser som de dytter inn i blant annet utdanning og infrastruktur. I løpet av et par år har de sagt at de vil ha samme bredbåndsdekning som Norge har i dag.

Dette gjør at Hans Johan Tofteng i Avikom tror at det kan komme tilleggsordrer i forbindelse med deres første oppdrag i Kasakhstan.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.