OLJE OG GASS

Skal granske livbåthendelsene

Livbåtene på Kristin og Veslefrikk-plattformene løste seg ikke ut som planlagt. Det skal Petroleumstilsynet nå granske.
Livbåtene på Kristin og Veslefrikk-plattformene løste seg ikke ut som planlagt. Det skal Petroleumstilsynet nå granske. Bilde: Anders J. Steensen

30. desember ble Petroleumstilsynet (Ptil) gjort kjent med at en frittfall-livbåt på plattformen Veslefrikk B ikke lot seg løse ut.

Livbåten skulle sjøsettes for å gjøre plass til en ny livbåt.

Stengte

7. januar valgte StatoilHydro å redusere kapasiteten både på Veslefrikk B og på Kristin-plattformen, som benytter den samme livbåttypen, og i går stengte selskapet ned hele produksjonen på Kristin frem til livbåtsystemene er ferdigsjekket.

Mannskapet på Kristin hadde opplevd problemer med livbåtene allerede 12. desember, men det ble ikke rapportert til Petroleumstilsynet før 7. januar.

Reagerer

Tilsynet reagerer på at det igjen blir avdekket feil og mangler på livbåtene, og på grunnlag av de nye opplysningene velger derfor Ptil å iverksette en egen gransking som skal klarlegge alle forhold rundt livbåthendelsene.

Granskingen vil først og fremst rette seg mot StatoilHydro og livbåtleverandøren Umoe Schat-Harding, men vil kunne utvides også til andre aktører om granskerne finner noe kritikkverdig.

Tilsynet skriver på sine nettsider at de oppfatter at bemanning og aktivitet på de berørte plattformene er tilstrekkelig redusert til at sikkerheten er forsvarlig.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.