PROSJEKTER

Skal gjøre Ålesund til en av landets beste sykkelbyer

Ålesund er plassert på bunnen i flere kåringer av landets beste sykkelbyer. Det har de stor ambisjoner om å gjøre noe med!

Asplan Viaks digitale sykkelkart er har løyper for alle, enten det er søndagstur med familien eller du skal ut på langtur.
Asplan Viaks digitale sykkelkart er har løyper for alle, enten det er søndagstur med familien eller du skal ut på langtur. Foto: Trine Klemetsen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. mars 2020 - 08:26

Etter kommunesammenslåingen ved nyttår, tok byplanleggerne i Ålesund  grep om sykkelstyret og lanserer nå et digitalt sykkelkart for nye Ålesund.

- Sykkelkartet viser aktuelle traseer, ruter og infrastruktur for syklende. Vi har analysert tilgjengelighet med sykkel og vi har en løsning der syklister kan dele tilbakemeldinger som også blir synlige i kartet, forteller Asplan Viaks byplanlegger, Geir Egilsson som bistår kommunen i dette arbeidet.

Et sykkelkart for hele den nye storkommunen. <i>Illustrasjon:  Asplan Viak</i>
Et sykkelkart for hele den nye storkommunen. Illustrasjon:  Asplan Viak

En egen sykkelportal

En løsning som ifølge Egilsson vil fungere like bra enten man sitter på PC hjemme, eller om man bruker kartet fra mobiltelefonen ute på tur.   

I sykkelportalen finnes også interessant og relevant informasjon om sykkel som transportmiddel i Ålesund. Her vil Ålesunds befolkning finne små analyser, intervjuer og relevant informasjon. 

Ålesund er plassert på bunnen ved flere sykkelbykåringer, men har store ambisjoner om å bli en bedre sykkelby. Sammen med Sula og Giske er det også igangsatt arbeid med en samordna plan for klima, areal og transport for regionen.

Et tråkk nærmere en  bærekraftig by

- Byen vår har store ambisjoner for å bidra til å nå FNs bærekraftsmål. Asplan Viak er på plass i Ålesund med planavdeling, og vi er også partnere i FNs smartbylab. Vi ønsker med dette å gi Ålesund et verktøy for å komme et skritt nærmere en mer bærekraftig og smart by, sier Egilsson i en pressemelding fra Asplan Viak..

- Kartløsningen er interaktiv, slik at syklistene selv kan legge inn ruter og innspill. Nå håper vi så mange som mulig vil bruke våren på å løfte Ålesund som sykkelby!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.