BYGG

Skal gjenreise vegvesenets tillit

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete presenterte i dag den nye veidirektøren, Terje Moe Gustavsen.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete presenterte i dag den nye veidirektøren, Terje Moe Gustavsen. Bilde: Per Erlien Dalløkken
Per Erlien DalløkkenPer Erlien DalløkkenPer Erlien Dalløkken
19. okt. 2007 - 11:50

Det sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til tu.no.

– Terje kjenner landet. Med den brede erfaringen han har fra yrkesliv og samfunnsliv, har han et godt grunnlag for å gjøre en god jobb som veidirektør. Jeg er sikker på at han vil bidra med å følge opp arbeidet som allerede er påbegynt og vil bli en god ambassadør for Statens vegvesen, sier Navarsete.

– Ikke skakkjørt

Tidligere veidirektør Olav Søfteland trakk seg i sommer etter at tunnelskandaler og en granskingsrapport som kritiserte de interne forholdene i veivesenet.

Samferdselsministeren er klar på at Moe Gustavsen nå har en jobb å gjøre i forhold til å bedre vegvesenets renommé.

– Samtidig er jeg uenig i beskrivelsen av Statens vegvesen som en skakkjørt organisasjon. Riktignok har det vært en del mangler, men dette blir tatt tak i.

Regionreform

– Hva blir de viktigste oppgavene for den nye veidirektøren framover?

– Nummer én vil være arbeidet med Nasjonal transportplan. Dernest blir det å følge opp de prosessene som er startet i forbindelse med Hanekleivsaken. I tillegg er det et utrolig viktig arbeid som må gjøres mot regionreformen i 2010, påpeker Navarsete.

Den rødgrønne regjeringen er enige om at fylkene skal erstattes av regionen fra 1. januar i 2010. Også samferdselsoppgaver er noe de tre regjeringspartiene ønsker å regionalisere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.