NETTARKIV

Skal fjerne ni plattformer fra Ekofisk

Anders J. Steensen
15. nov. 2007 - 15:37

Dette er den største kontrakten i AF Gruppens historie. Avtalens totalverdi er 1,2 milliarder kroner inklusive opsjoner. Miljøvirksomheten AF Decom, skal utføre arbeidet. Forberedelsene begynner umiddelbart, mens demontering av plattformene starter i 2009. Arbeidet vil pågå frem til 2014.

AF Decom skal demontere og gjenvinne totalt 140 000 tonn stålkonstruksjoner på sitt mottaksanlegg på Vats utenfor Haugesund. Dette er det tredje fjerningsoppdraget AF Decom gjennomfører offshore. Selskapet ble prekvalifisert for offshoreoppdrag i 2002 basert på den metoden de benytter på landbasert riving av industrianlegg. I 2004 fikk AF oppdraget av ConocoPhillips med demonteringen av stålkonstruksjonen på Ekofisk 2/4T. Det er oppnådd en resirkuleringsgrad på hele 98 prosent. AF samarbeider i tillegg med Heerema om fjerning og gjenvinning av broer, tripoder, flammetårn og moduler på Ekofisk for ConocoPhillips.

En grunn til at Heerema og AF Decom fikk oppdraget framfor andre konstellasjoner med ettløftsfartøy, var at Heerema kunne foreta løftene innimellom andre oppdrag i Nordsjøen. Dermed kom prisen ned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.