INDUSTRI

Skal få bedre luft

De 12 stedene i Norge med dårligst luftkvalitet har gjort en jobb for å bli bedre, ifølge Klif.
De 12 stedene i Norge med dårligst luftkvalitet har gjort en jobb for å bli bedre, ifølge Klif. Bilde: Scanpix

De seks bykommunene som nå vil gjennomføre tiltak for å få bedre luft, er: Narvik, Kongsberg, Hønefoss, Brumunddal, Kongsvinger og Elverum.Har gjennomført tiltak

De 12 største bykommunene og industristedene i Norge med dårligst luftkvalitet har allerede gjennomført tiltak som gir bedre luft.

– Dårlig luftkvalitet ødelegger livskvaliteten til mange nordmenn. Kommunene har myndighet til å pålegge forurenserne å gjennomføre nødvendige tiltak. Vi er godt fornøyd med mange kommuner arbeider aktivt med å forbedre luftkvaliteten for sine innbygger, sier Ellen Hambro, direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet i en pressemelding.Kan gi sykdom

Bilkjøring, bruk av piggdekk, strøsand, start av kalde biler og vedfyring er de viktigste årsakene til svevestøv, som igjen bidrar mest til luftforurensning i Norge.

Dårlig luftkvalitet kan eksisterende sykdom hos mennesker, langvarig eksponering kan også bidra til utvikling av sykdom.

Seks kommuner skal nå måle luftkvaliteten før de bestemmer om det skal gjennomføres tiltak. De seks kommunene er: Moss, Halden, Gjøvik, Sandefjord, Molde, og Harstad.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.