Skal bygge sykkelfelt mot kjøreretningen ved Drammenselva

Prosjektet er en del av regional sykkelrute på nordsiden av Drammenselva, et samarbeidsprosjekt mellom Viken fylkeskommune, som byggherre, og Drammen kommune.

Viken fylkeskommune har lyst ut arbeidet med å utbedre fylkesvei 2729 på strekningen Øvre Storgate -Landfalløya.
Viken fylkeskommune har lyst ut arbeidet med å utbedre fylkesvei 2729 på strekningen Øvre Storgate -Landfalløya. Foto: Viken fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. juli 2022 - 21:01

Nå er arbeidene på fv. 2729 Øvre Storgata – Landfalløybrua er lyst ut. Bakgrunnen for prosjektet er å tilrettelegge strekningen for sykkel, som del av regional sykkelrute på nordsiden av Drammenselva. Strekningen er også del av hovedsykkelveinettet i Drammen. Planen er å enveisregulere gata og anlegge sykkelfelt mot kjøreretningen.

I tillegg til å gjøre utbedringer skal vi stedvis rehabilitere kommunens vannledning på stekningen, opplyser Viken fylkeskommune.

Kantsteinen som i dag er langs gata skal tas opp, og settes på nytt. Det skal legges rød asfalt i sykkelfeltet, kjørebanen får svart asfalt. Skillet mellom sykkelfelt og kjørefelt blir markert med storgatestein.

I tillegg skal det legges stein i opphøyde arealer som lages for å dempe farten i gata. Belysningsanlegget skal rehabiliteres, som betyr at fylkeskommunen skal skifte ut defekte lysmaster og armatur.

Daglig kjører i gjennomsnitt 1300 kjøretøy strekningen, men den blir også mye brukt av myke trafikanter. Prosjektet er forankret i Viken fylkeskommunes handlingsprogram for 2022 – 2025 og Drammen kommunes planer for vann og avløp. 

Frist for å levere inn tilbud er 15. september 2022.

Hele anlegget skal stå ferdig i oktober 2023. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.