Skal bygge ny rundkjøring i Sykkylven som totalentreprise

Møre og Romsdal fylkeskommune har lyst ut kontrakten på bygging av ny rundkjøring i krysset mellom Fv. 60 og Dalevegen i Sykkylven.

Møre og romsdal fylkeskommune søker nå entreprenør til å bygge ny rundkøyring i Sykkylven
Møre og romsdal fylkeskommune søker nå entreprenør til å bygge ny rundkøyring i Sykkylven Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. jan. 2022 - 17:48

Kontrakten inneholder også utbedring av veilysene, og både i Dalevegen og nord og øst for rundkjøringen blir det nå LED-armatur. Påkjøringsfarlige lysmaster blir byttet til master som bøyer av og ikke skader trafikantene ved en påkjøring.

Skal gi tryggere skolevei

Som en del av prosjektet skal kryssinga av Dalevegen ved Aure skole også bli tryggere. Sikten skal bedres ved at fotgjengerovergangen blir flyttet og får bedre belysning. I løpet av året blir det også anlagt fartshumper for å få bilistene til å senke farten.

Det er mye trafikk på fv. 60 gjennom Sykkylven, og trafikktelling viser at det i gjennomsnitt kjører 3600 kjøretøy i døgnet på fv. 60 ved Hjellegjerde og 5700 kjøretøy i døgnet på fv. 60 i Aure sentrum.

- I kontrakten legger vi opp til at byggingen skal hindre trafikken minst mulig. Men når vi bygger en rundkøyring på en vei med høg trafikk, vil det gå tregere forbi og i perioder kan det bli noen hindringer. Så i byggeperioden bør trafikantene legge inn norn minutt ekstra i kjøretid, spesielt om de skal rekke fergen, sier bryggeleder Kristian Bjørdal i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Ferdig sommeren 2023

Prosjektet er lyst ut som en totalentreprise, hvor entreprenøren får ansvaret for den tekniske planlegginga og gjennomføringsplanene. Det gjelder også tidspunkt for når byggearbeidene starter.

Møre og Romsdal fylkeskommune har satt fristen for å levere tilbud til 14. februar og entreprenøren har frist til sommeren 2023 med å levere ferdig prosjekt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.