PROSJEKTER

Skal bygge endepunkt for fylkesvei 252 på Senja

Nok en metalldo kan bli nasjonal turistveiattraksjon.

Toalettbygningen skal bygges ved enden av fylkesvei 252 i Mefjordvær på Senja.
Toalettbygningen skal bygges ved enden av fylkesvei 252 i Mefjordvær på Senja. Ill: Tyin Tegnestue
14. juni 2019 - 05:00

Et toalettbygg delvis kledd med metallplater skal bygges der fylkesvei 252 ender i Mefjordvær helt i havgapet på yttersida av Senja. Bygningen, som også skal inneholde venterom for busspassasjerer blir den mest iøynefallende infrastrukturen på det som blir endepunktet for fylkesvei 252, som ble åpnet som Nasjonal Turistvei i 2014.

Området skal også opparbeides som rasteplass med oppstillingsplasser for bobiler, tømmestasjon for bobiler og busser, snuplass,  parkeringsplasser for reisende, bussholdeplass for turistbusser og skolebuss, og benker og beplantning på den 89 år gamle moloen som går ut i fjorden like ved.

Detalj av metallplatene som vil dekke deler av fasaden. <i>Ill:  Tyin Tegnestue</i>
Detalj av metallplatene som vil dekke deler av fasaden. Ill:  Tyin Tegnestue

I tillegg skal en gammel utedo og et busskur, containere og en fylling ned mot sjøen fjernes, og området ryddes for skrot og bearbeides. Ferdig opparbeidet kan området dermed fort bli en turistattraksjon på linje med den såkalte gulldassen ved fylkesvei 862 i Ersfjord, ikke mange kilometerne unna Mefjordvær.

Dette toalettbygget vakte en del debatt da det stod ferdig i 2014 på grunn av prislappen på 3,75 millioner kroner.

Ferdig høsten 2020

Hva prisen på toalettfasilitetene i Mefjordvær blir, er fremdeles uklart. Statens vegvesen har nettopp lyst ut oppdraget, og har innkalt til tilbudskonferanse på Finnsnes trafikkstasjon tredje juli. Fristen for å levere tilbud er satt til 14. august i år.

Toalettbygget skal bygges med saltak som en moderne tolking av naustene i nærheten. Fasaden på bygningen vil bestå av treverk og metallskjell. Anlegget med bygning og utearealer, er tegnet av Tyin Tegnestue Arkitekter, og skal stå ferdig innen 30. september 2020.

Utformingen av toalettbygget tar utgangspunkt i naustene som står i nærheten. <i>Ill:  Tyin Tegnestue</i>
Utformingen av toalettbygget tar utgangspunkt i naustene som står i nærheten. Ill:  Tyin Tegnestue
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.