OLJE OG GASS

Skal bygge boligmodul for Kværner

Apply Leirvik får kontrakt av nabo.

LEIRVIK: Apply Leirvik bygger offshore boligmoduler i aluminium.
LEIRVIK: Apply Leirvik bygger offshore boligmoduler i aluminium. Bilde: Fredrik Drevon
4. mai 2012 - 11:22

Stord-bedriften Apply Leirvik har fått beskjed av Kværner Stord om at de får kontrakten for bygging av boligmodul og helikopterdekk til Lundins Edvard Grieg-plattform.

– Boligmodulen blir på 1100 tonn og helikopterdekket kommer til å veie 100 tonn, sier Arne Ottesen, teknologiansvarlig hos Apply Leirvik, til Teknisk Ukeblad.

Les også: Milliardkontrakt til Kværner 

Ottesen legger til at man vil prøve å få inn mer fabrikklinje-tenkning i byggingen i forhold til boligmodulene man har bygget tidligere.

– Poenget er å sikre en mer strømlinjet gjennomføring og tryggere arebidsoperasjoner ved å redusere mengden arbeid i høyden, sier Ottesen.

100 lugarer

Den syvetasjers boligmodulen i aluminium blir på 2600 m2, og får 100 lugarer, i tillegg til kontorer, treningsrom, samt andre nødvendige fasiliteter.

– Fordelene med å bygge i aluminum er lav vekt, minimale vedlikeholdskostnader og miljøvennlighet, sier Lars Solberg, Apply Leirviks administrerende direktør.

Apply Leirvik bygger for tiden boligmodul og helikopterdekk til Statoils Gudrun-plattform.

Les også:

Klimameldingen gir minimale kutt for oljenæringen

Snorre A kan havarere i 100-årsstorm

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.