Skal bygge bedre turistparkering ved Videfossen i Stryn

I 1996 ble det bygget et utsiktspunkt ved naturattraksjonen Videfossen. Nå skal Nasjonal Turistveger få bygget en skikkelig parkering i tilknytning til det populære stoppestedet.

Videfossen er en del av Nasjonal turistveg på Gamle Strynefjellsvegen.
Videfossen er en del av Nasjonal turistveg på Gamle Strynefjellsvegen. Foto: Werner Harstad, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. apr. 2021 - 09:48

Statens vegvesen har lyst ut anbudet på levering av arbeider til parkeringsplass ved Videfossen. Som et alternativ til å parkere ved Hotel Videseter, ønsker Statens vegvesen å tilby parkering for de som bare vil gå til utsiktspunktet og fossen, uten å måtte betale for dette.

Anlegget ligger cirka 1,8 kilometer fra krysset med riksvei 15 ved Ospelitunnelen i et naturpreget område som tidligere var seterområde med kulturpåvirkning gjennom beite. Parkeringsplassen skal anlegges med grus som toppdekke og gi plass til ca. 25 kjøretøy.

Gamle Strynefjellsvegen er en av de første Nasjonale turistvegene. Gjennom
Reiselivsprosjektet som forløper for satsingen på Nasjonale turistveger ble det i 1996 bygget et utsiktspunkt ved Videfossen. Dette oppdraget gjelder anlegg av for reisende som vi gå ned til og se på fossen.

Videdalen ligger i Stryn kommune og er et tidligere seterområde med en kulturpåvirkning gjennom beite både med storfe og småfe. Parkeringen skal bygges i et område som i hovedsak har et naturpreg. Parkeringen kobler seg direkte på Gamle Strynefjellsvegen, som er et vernet/fredet vegobjekt. Imidlertid er det gitt dispensasjon til tiltaket av Riksantikvaren.

Statens vegvesen opplyser at de planlegger å velge tilbud på bakgrunn av en vurdering av tilbudene slik de foreligger ved tilbudsfristens utløp. Dialog i form av rettinger og avklaringer vil bli gjennomført i henhold til de behov som eventuelt oppstår.

Tilbudsfrist er satt til 27. mai.

I 1996 ble det bygget et utsiktspunkt ved naturattraksjonen Videfossen <i>Foto:  Werner Harstad, Statens vegvesen</i>
I 1996 ble det bygget et utsiktspunkt ved naturattraksjonen Videfossen Foto:  Werner Harstad, Statens vegvesen
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.