FORSVAR

Skal beskytte helikoptre

Offiserer og menige har i lang tid bedt om bedre sikkerhetssystem for helikoptrene.

De har beskrevet det som et mareritt å fly over fiendeland i helikoptere som «kan skytes ned av en ertebørse», ifølge bladet Soldier News.

US Army Secretary Robert L. Brownes har gitt Pentagon skriftlig ordre om å sikre alle maskiner og sier i et notat at dette er URGENT.

«Ingen kostnader skal spares for å sikre våre gutter», skriver han. Det ryktes at det er president Bush selv som har trykket på. Det virker unektelig litt merkelig at supermakten skal ha 60-talls helikoptere som kan skytes ned av alderdomlige panservernraketter bygget i Kina på gamle russiske patenter.

Moderniseringen går visstnok ut på å montere utskytingsrør for høyeffektive «varmelurere» - også kalt flares - men de virker jo ikke mot en simpel panservernrakett som er av typen skyt-og-glem, dum som et brød.

Det diskuteres å fly patrulje ved siden av hver Chinook med et kamphelikopter væpnet til randen med infrarødfølere (ser folk på bakken) og halvtoms mitraljøser samt 20 millimeter hurtigskytende kanoner. Det er ikke bare-bare å okkupere en så ilter fiende.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.