DATATELE

Skal bedre sikkerheten mot Min Side

KONGE PÅ OFFENTLIGE IT-TJENESTER: Veteranen Håvard Larsen har i noen år vært direktør for offentlige tjenester i ErgoGroup. Nå får han et utvidet mandat i det nye forretningsområdet "Løsninger". Han har tidligere vært administrerende direktør i TDC Norge, TDC Internordia og Compaq Norge (nå fusjonert med HP).
KONGE PÅ OFFENTLIGE IT-TJENESTER: Veteranen Håvard Larsen har i noen år vært direktør for offentlige tjenester i ErgoGroup. Nå får han et utvidet mandat i det nye forretningsområdet "Løsninger". Han har tidligere vært administrerende direktør i TDC Norge, TDC Internordia og Compaq Norge (nå fusjonert med HP). Bilde: TROND HEGGELUND

TØNSBERG: Som første IT-leverandør vil ErgoGroup tilby Kantegas sikkerhetsportal integrert med egne løsninger mot offentlig sektor.

Avtalen betyr i korthet at norske kommuner og etater enkelt kan koble seg til den statlige innbyggerportalen Min Side.

Flere fluer i et smekk

I tillegg vil avtalen mellom ErgoGroup og Kantega føre til at kommunene kan tilby trygg og sikker tilgang til sine egne, nettbaserte tjenester.

Dette ble kjent under en presselunsj i forbindelse med IT-tinget som ErgoGroup nå arrangeres i Tønsberg. Nyheten om ErgoGroups satsing på sikkerhetsportalen vil bli sluppet av konsernet i morgen, onsdag.

Først ute

ErgoGroup blir med denne avtalen den første norske IT-leverandøren som kan tilby sikker identifisering og digital signatur fra alle de store sikkerhetsleverandørene integrert i egne løsninger.

Kantega-direktør Gunnar Nordseth mener at dette vil gjøre det enklere for offentlig sektor og brukerne av offentlige tjenester å ta i bruk digitale tjenester.

Ikke bare for næringslivet

Sikkerhetsportalen til Kantega har så langt vært forbeholdt privat næringsliv.

Kantega vil nå gi kundene enklere integrasjon mot innbyggerportalen Min Side, samt sikker pålogging på en egen side med norske ID-løsninger som Buypass og BankID.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.