MOTOR

Sju skadd i to Airbus-ulykker

I forrige uke ble dette A340-600 totalskadd under en motortest. Bare seks dager etter har Airbus hatt en ny testulykke.
I forrige uke ble dette A340-600 totalskadd under en motortest. Bare seks dager etter har Airbus hatt en ny testulykke. Bilde: JEAN-PHILIPPE ARLES

Torsdag for én uke siden ble fem personer skadd da et Airbus 340-600-fly kjørte løpsk og dundret inn i en mur under en motortest på flyplassen i Toulouse i Sør-Frankrike.

I går gikk det igjen galt under testing av et nytt Airbus-fly.

Trykkfall

Flyet av typen A330 fløy sør-vest for Airbus-hovedkvarteret Saint-Martin ved Toulouse da kabintrykket plutselig falt voldsomt, ifølge danske Ingeniøren.

Det var ti personer ombord på flyet. Sju av dem bevegde seg mellom cockpiten og kabinen da piloten stupte ned til en lavere høyde. Seks av dem rakk ikke å få tak i oksygenmaske og besvimte. To personer pådro seg alvorlige skader på ryggsøylen og på trommehinnene, ifølge ABC online.

Flyet, som skal leveres til Air Mauritius, landet uten problemer.

Etterforskes fortsatt

Ifølge Airbus er det fortsatt ikke klart hva som var årsaken til ulykken på bakken i forrige uke. Saken etterforskes av franske luftfartsmyndigheter.

Det var i utgangspunktet en rutinemessig motortest noen dager før flyet skulle overleveres Etihad Airways i De forente arabiske emirater.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.