ARKIVNYHETER

Sjokkpris på tunnelutvidelser

En velkjent situasjon på E 134: En bil på veg ut av Svandalsflonatunnelen passerer et utenlandsk vogntog som ligger helt ute mot midtlinjen. Etter det som skjedde ved anbudsåpningen kan det bli lenge til tunnelen blir høy nok til at denne situasjonen kan unngås.
En velkjent situasjon på E 134: En bil på veg ut av Svandalsflonatunnelen passerer et utenlandsk vogntog som ligger helt ute mot midtlinjen. Etter det som skjedde ved anbudsåpningen kan det bli lenge til tunnelen blir høy nok til at denne situasjonen kan unngås. Bilde: Kai-Inge Melkeraaen
27. juni 2006 - 09:08

Anbudet er på 234,884 millioner kroner. Stortinget har bevilget 189 millioner kroner til tunnelutvidelser på E 134. Det beløpet skulle dekke de tre tunnelene pluss to til.

Anbudet ble gitt av et arbeidsfellesskap mellom Skanska og Otera Entreprenør i Kristiansand. Flere entreprenører fikk konkurransegrunnlaget uten å følge opp. Oppdraget gjelder utvidelse og oppgradering av Røldals-, Svandalsflona- og Haukelitunnelen. Tilsvarende arbeid i Seljestad- og Vågslitunnelen avsluttes i disse dager.

- Det må være rene Klondyke-tilstander i anleggsbransjen nå, sier prosjektleder Odd Sæverås. - Når vi lyser ut jobber, får vi et eller to anbud, og de ligger som regel klart høyere enn det vi regnet med.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Hva skal dere gjøre videre med de tre tunnelene?

- Det vet vi ikke ennå. Vi må diskutere saken i regionen. Det som er sikkert er at vi ikke kan sette i gang et prosjekt som Stortinget ikke har bevilget penger til, sier Sæverås.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.