NYHETER

Sjokkpris på klaffebru i Flekkefjord

En kommunal klaffebru i Flekkefjord skulle koste rundt 20 millioner kroner, i følge overslaget. Et eneste anbud kom inn - det er på 48 millioner kroner! Konkurransen ble avlyst.

Bare Veidekke vil bygge denne brua, men prisen er ikke akseptabel. Bruas videre skjebne er uviss. (Ill.: NUNO arkitektur)
Bare Veidekke vil bygge denne brua, men prisen er ikke akseptabel. Bruas videre skjebne er uviss. (Ill.: NUNO arkitektur)
18. juni 2013 - 10:49

Den ene deltageren i anbudskonkurransen var Veidekke.

- Vi skjønner ingenting av dette, sier ordfører Jan Sigbjørnsen i Flekkefjord. - Vi er veldig skuffet over utfallet. Åtte entreprenørfirmaer møtte opp for å få informasjon om brua, men vi fikk bare ett anbud, og det er altfor høyt. Vi har fått lagd et forprosjekt som viste at 20 millioner kroner skulle være en realistisk pris.

- Hva skjer med bruplanene nå?

- Vi må vurdere dem på nytt. Det kan være noe som er vanskelig å utføre som vi ikke har tenkt over. Før vi tar en avgjørelse, skal konsulentfirmaet Arentz & Kjellesvig lage en rapport. En eventuell ny utlysning kommer ikke før sommeren er over, sier ordfører Jan Sigbjørnsen.

Brua som bare Veidekke vil bygge, skal krysse Elva. Det er ikke noen elv, men et sund som deler byen i to.

Brua er resultatet av en arkitektkonkurranse som NUNO arkitektur vant med en løsning som heter «Balanse». Bruas lengde blir 54 meter fordelt på fire spenn. Et av dem består av en klaff som er forankret i 10 kabler. Disse er festet til to master som lener seg bakover. Når klaffen er senket, ser brua ut som en liten skråstagbru. Når klaffen skal heves, blir mastene senket bakover.

Seilingsløpet er 11 meter bredt når klaffen er åpen. Når den er nede, er det 2,6 meter fri høyde under brua.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.