MOTOR

Sjokk over 153 drepte i flyulykke

Redningsmannskaper, brannbiler og helikoptre omringet Barajas flyplass i Madrid etter at et fly skled av rullebanen onsdag 17. september. 153 mennesker skal ha mistet livet i ulykken.
Redningsmannskaper, brannbiler og helikoptre omringet Barajas flyplass i Madrid etter at et fly skled av rullebanen onsdag 17. september. 153 mennesker skal ha mistet livet i ulykken.Bilde: JUAN MEDINA
Tore Stensvold
20. aug. 2008 - 23:39
Madrid (NTB-Reuters-AFP): – Jeg orker ikke engang fortelle om det. Dette er det nærmeste et helvete jeg har sett. Kroppene brant, sier et øyenvitne til den spanske avisen El Paìs.

Spanias transportminister Magdalena Alvarez opplyste sent onsdag kveld at 153 mennesker omkom i ulykken, mens 19 ble skadd.

MD 82-flyet fra Spanair hadde til sammen 172 passasjerer og en besetning på ti om bord. Fire av passasjerene var Spanair-ansatte.

På bakketopp

Et norsk øyenvitne som befant seg på flyplassen onsdag kveld, fortalte til Aftenposten at flyvraket ligger bak en bakketopp og et teppe av røyk, og at selve vraket dermed ikke er synlig fra avgangshallene ved flyplassen.

– De drar ut brente kropper. Flyet er fullstendig ødelagt og døde personer er spredt utover et stort område. Flere av dem er barn, sier Herbigio Corral til Reuters.

Corral ledet redningsarbeidet etter ulykken.

To svensker om bord

Blant passasjerene om bord var det to svenske statsborgere, bekrefter det svenske utenriksdepartementets pressetjeneste.

–Én av dem befinner seg på sykehus, den andre svensken leter vi fortsatt etter, sier Anders Jörle, pressesjef i UD til Aftonbladet.

Flyplassen var onsdag ettermiddag fullstendig dekket av røyk. Elleve brannbiler arbeidet på området, og flytrafikken ble stanset i to timer.

Spanias statsminister José Luis Rodríguez Zapatero avbrøt sin ferie for å reise til flyplassen.

Kondolansemeldingene strømmet inn fra statsoverhoder fra hele verden onsdag kveld.

Brann i motoren

Flytragedien på Barajas-flyplassen i Madrid ser ut til å ha skjedd som følge av brann i den venstre motoren. Flyet, som skulle dra fra flyplassen Barajas i Madrid til Las Palmas på Kanariøyene, fikk først tekniske problemer og ble én time forsinket på grunn av dette.

Ifølge spanske medier tok det fyr i den ene motoren da flyet forsøkte å ta av ved 14.30-tida. Ulykkesflyet forsøkte så å nødlande, men krasjlandet og skled av rullebanen. Maskinen delte seg så i to, ifølge et øyenvitne som jobber i det spanske luftfartsverket.

SAS-eid

Spanair er Spanias nest største flyselskap etter Iberia og er et datterselskap av SAS. Flygingen var en samarbeidsrute mellom Spanair og Lufthansa.

Spanair bekreftet onsdag at ledelsen i flyselskapet var samlet, og at arbeidet med å identifisere passasjerene var i gang.

Det skal ikke ha vært nordmenn involvert i ulykken, men Utenriksdepartementet vil fortsette å følge saken, får NTB opplyst. (©NTB)

148 omkom i flyulykke i Spania

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.